KIF Kolding førte med under fem minutter igen mod FHK, men det fredericianske hjemmehold var skarpest, da det skulle afgøres og vandt 32-31.

Onsdag var dagen kommet. Rivalopgøret mellem FHK og KIF Kolding skulle finde sted i thansen ARENA, hvor 2.245 tilskuere endte med at se en fantastisk håndboldkamp i en elektrisk kulisse, der matchede rival- og lokalopgøret til perfektion.

Fra begge fanlejre var drillerier. “Hvornår har I sidst vundet noget?” stod der på et banner fra HK Ultras med henvisning til, at FHK vandt DM-bronze i sidste sæson. KIF på den anden side havde et banner, hvor der stod: “40 år uden nedrykning og konkurs” med hentydning til, at FHK i den periode er rykket ud af ligaen og er gået konkurs.

På banen fra start skulle KIF-fansene dog passe på med deres hoverende banner. De ligger nummer sidst i tabellen, og lignede et bundhold i starten af kampen. FHK kom på  banen med fremskudt bryst, mord i øjnene og et håndboldspil, der vidnede om, at de er i toppen af tabellen.

KIF Kolding lavede på den anden side den ene fejl efter den anden, som dannede grobunden for, at Reinier Taboada og James Junior Scott kunne boltre sig. Særligt Scott boltrede sig og var ustoppelig i kampens indledning. 6-1 viste måltavlen til FHK efter fem minutter, og det fik KIF-træner Kristian Kristensen nok af.

Han trykkede på timeoutbuzzeren. Der ellers dømt opsang fra KIF-træneren, der kunne se hans mandskab være bagud med 9-4 efter 12 minutter. Imellemtiden var Magnus Brandbyge kommet ind i KIF-målet, og han endte med at få stor indflydelse på opgøret.

Samtidig begyndte FHK at lave uprovokerede fejl angrebsmæssigt. Stille og roligt åd KIF sig ind i opgøret, og fik kontakt ved stillingen 13-12 efter 22 minutter, da FHK havde holdt en scoringspause på seks minutter. Bolden kom i mål til 14-12 ved Kristian Stoklund, der efter han kom på banen midtvejs i første halvleg, endte med at spille en afgørende rolle.

adp-as.dk

Til allersidst i første halvleg lykkedes det KIF Kolding at få udlignet. Det skete efter, at Anders Martinusen i slutminutterne havde været dyr. Først med et skud overmål i hel fri position, og siden med et fejlet indspil, som gjorde, at Viktor Nevers kunne udligne til 16-16 med fem sekunder tilbage af første halvleg.

Anden halvlegs indledning var nervepirrende for begge hold. Bolden ville ikke i mål, og usikkerheden forplantede sig til begge holds bagkæder, og konsekvensen for FHK blev, at Sebastian Henneberg og Kristian Stoklund udgjorde bagkæden sammen med Anders Martinusen.

Det gav FHK momentum, da de kom foran 22-19 i det 40. minut, men så kom fredericianerne, som set før, ind i en periode med svært ved at score mål. KIF fik reduceret til 23-22 med et kvarter igen, og ved den stilling fik Kasper Young chancen for at bringe FHK yderligere foran. Efter et skub fra Robert Timmermeister endte han dog med at ramme KIF-keeper Magnus Brandbyge i hovedet. Young fik en udvisning for at ramme keeperen i hovedet, og Timmermeister en udvisning for skubbet, hvilket skabte stor frustration i begge lejre.

KIF Kolding slap bedst ud af den kaotiske situation. FHK spillede usikkert i angrebet, og så kom KIF Kolding foran 25-23 med 14 minutter igen. Der gik nervøsitet igennem hjemmepublikummet, men de kunne tage det roligt. FHK gik ikke i panik, og begyndte i stedet at spille syv mod seks med stor effektivtet.

Få minutter senere var der udlignet til 25-25, og så var der lagt op til en tæt slutfase, hvor FHK med fem minutter igen var bagud 28-27, da Oliver Norlyk sendte et skud ind over paraderne. Kristian Stoklund fik udlignet, men med knap tre minutter igen sendte Mathias Hedegaard KIF på sejrskurs.

Fredericianerne bevarede atter roen. På den anden side lavede KIF to fejl i træk. FHK straffede dem prompte med to scoringer i tomt mål og så var stillingen 31-29 med to minutter igen.

Det var ikke afgørelsen. KIF fik chancen for at udligne til 31-31, men på tomt mål ramte Jens Svane stolpen. I stedet sendte Martin Bisgaard bolden i kassen til 32-30 inden, at Timmermeister fik reduceret til slutresultatet 32-31 med få sekunder igen.

Dermed vandt FHK rivalopgøret mod KIF, og kravler op på en midlertidig andenplads i tabellen, hvor koldingenserne indtager sidstepladsen.