Det, der gjorde FHK frygtindgydende i sidste sæsons slutspil, virkede da der var behov for det mod Skanderborg AGF Håndbold, som fredericianerne vandt 30-26 mod fredag aften.

Allerede efter ti minutter lignede det en kamp, som FHK skulle vinde stort. Skanderborg AGF spillede uinspirerende, kedeligt og uden fart i angrebet. Så snart FHK var kommet i etableret forsvar kunne de intet stille op, og kom de endelig til en chance, stod Sebastian Frandsen i de fleste tilfælde i vejen.

7-3 viste måltavlen efter knap 11 minutter og det vidnede om et FHK-hold i fuld kontor, men der kom bump på vejen. Ved stillingen 19-14 kunne FHK være kommet foran med seks mål, men det skete ikke, da Lasse Balstad ikke kiggede sig for i en kontra og lavede angrebsfejl. Skanderborg AGF kom tilbage i kampen , og med 12 minutter igen havde de chancen for at komme på 20-19, men så stod Sebastian Frandsen i vejen. En prop blev sat i, og syv mod seks blev fundet frem, hvilket endte med at give en sejr på 30-26 i en kamp, hvor det lignede FHK havde et ekstra gear, da det gjalt.

Spørgsmålet efterfølgende er derfor: Hvorfor vandt FHK ikke større?

– Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg kan ikke svare på det. Vi var i kontrol,. Me vi slog ikke det afgørende hul — vi vandt dog komfortabelt, siger Martin Bisgaard, som selv bidrog med fire mål på fire forsøg.

I forsvaret kunne han se på et Skanderborg AGF-hold, der spillede i gå-tempo til tider. Alligevel formåede de gang på gang at “fedte” bolden i mål.

– Det er frusterende. at de spiller lang tid i angrebet og de får lidt nogen mål hvor de bare sniger sig ind til sidst i et angreb – det gør vi ikke lukker kampen før, siger Bisgaard.

FHK kom til kampen med et nederlag på 35-27 til Aalborg i en kamp, hvor fredericianerne slet ikke ramte niveau. Piben fik en anden lyd mod Skanderborg AGF.

– I Aalborg blev vi ramt af virkeligheden, vi holdt os konceptet mod Skanderborg AGF og ma kan sige, at taktikken lykkedes, fortæller Bisgaard.

Fløjspilleren kunne blandt andet konstatere, at det syv mod seks, som FHK blev berygtet for i sidste sæsons slutspil, fungerede upåklageligt, da det blev nødvendigt. Bagkæden med Sebastian Henneberg, Kristian Stoklund og Anders Martinusen fandt ind i et godt flow i slutningen af kampen, som endte med at gøre forskellen, og kampen var en af de første gange i sæsonen, hvor syv mod seks gjorde en udslagsgivende forskel for FHK.

Til gengæld har FHK generelt spillet mindre syv mod seks end i slutspillet, da niveauet angrebsmæssigt i det almindelige seks mod seks er blevet øget. I det hele taget godkender Bisgaard de første 11 spillerunder.

– Det er gået ganske fin, synes jeg. Vi har kun haft udfald i enkelte kampe, og ellers har vi generelt set været gode, synes jeg. Der er ikke mange hold, der vinder i Aalborg, så alt i alt synes jeg, at vi har fået en fin sæsonstart, konstaterer Martin Bisgaard, som nu kan se frem til en kamppause frem til den 9. november, hvor TTH Holstebro venter i thansen Arena.