Einar Olafsson er klar i mælet ti ligakampe inde i sæsonen: Fredericia Håndboldklub skal gøre det endnu bedre end i sidste sæson, hvor holdet endte på tredjepladsen.

22-årig Einar Olafsson har fundet sig til rette i Fredericia. I sidste sæson tog han klubben med storm, da Olafsson var med til at sikre de historiske bronzemedaljer. Han bor i fæstningsbyen, hvor han trives og taler og forstår dansk, hvis man taler langsomt til ham.

– Jeg er elsker at bo i Fredericia. Jeg har det godt her, og håber vi kan gøre det bedre end sidste år, siger Olafsson uden tøven på dansk, med den klassiske islandske accent.

Olafsson hører selv til den yngre del af FHK-truppen, som han synes har en god fordeling aldersmæssigt.

– Vi har 28-30 årige gamle spillere, og så har vi nogen 19-22 årige , det er sjovt at have det mix, siger han.

Efter sidste sæson blev Einar Olafsson opereret. Spilletiden er blevet mere og mere i den seneste tid, og han føler han har fået den bedst mulige start på sæsonen, omstændighederne taget i betragtning.

– Det er startet næsten så godt som jeg kan med min skulder, jeg har været lidt passiv, men jeg håber det bliver bedre og bedre. Det var ikke en god kamp mod Aalborg, men vi kan se det kan blive rigtig godt. Vi har måske et bedre hold en sidste år, siger Einar Olafsson.

Med andre ord: FHK skal ende på en højere placering end tredjepladsen, som det var tilfældet sidste år.

– Ja, det er planen, siger Olafsson og smiler.

Det er dog ikke sådan, at klubben har én specifik målsætning, fastslår han.

– Nej, planen er at ende så højt som vi kan i ligaen, det er ikke nogen top, vi vil bare så højt som muligt og gøre det bedre i slutspillet end sidste år, siger Einar Olafsson.

En erklæret målsætning fra FHK’s side er dog, at holdet vil ud at spille europæisk håndbold til næste sæson. 

– Det vil vi gerne og det fokusere klubben på, hver kamp betyder noget, da ligaen er tæt , så der skal vi tænke over det hver kamp, siger Olafsson.

Forberedelserne til fredagens kamp mod Skanderborg AGF har været i gang i noget tid. Islændingen føler sig godt forberedt, og som sædvanligt er han klædt godt på via videoseancer.

– Rigtig meget. Sådan er Gudmundur, han kigger meget på hvert spæd, fordi man skal være klar til alt de kommer med, og det er vi også , siger Olafsson.

Med den grundige forberedelse, og med over nu over én sæson på bagen i den danske liga, har Einar Olafsson også lært modstanderne bedre at kende.

– Rigtig meget mere end for to år siden,  da vi har set meget video, siger Olafsson og kommer ind på forberedelserne til kampen mod Skanderborg AGF Håndbold:

– Vi har set kampen mod Aalborg, deres playmaker har et godt skud, de er gode til at spille strege, vi har altid vores forsvar som en base, siger Olafsson.

På spørgsmålet om FHK ender med at vinde kampen er han ikke i tvivl om det bliver til en FHK-sejr.

– Ja, selvfølgelig, det håber jeg, slutter Einar Olafsson.

Der er kampstart mellem FHK og Skanderborg AGF fredag klokken 19:00. Fra klokken 18:45 er AVISEN live i tekst og billeder fra kampen.