Fredericia Håndboldklubs 1. divisionskvinder vandt deres første kamp i sæsonen, da det blev til en sejr på 30-20 i bundopgøret mod Aalborg HK.

FHK har haft en svær start på 1. division. Inden kampen mod Aalborg HK var det blevet til otte nederlag i træk, men tendensen har været klar: FHK har forbedret sig, og i de tre seneste opgør mod TMS Ringsted, AGF og EH Aalborg, der alle anses som højere rangerende hold end FHK, været tæt på at hente point.

Lørdag skulle derfor være dagen, hvor der kom point på kontoen. Aalborg havde ligesom FHK ikke hentet point, og i modsætning til FHK, har de ikke været i nærheden af point. Det mindste nederlag inden kampen mod FHK var på 34-20 i den seneste kamp mod TMS Ringsted, og derfor ville andet end en sejr til fredericianerne derfor være skuffende.

Der blev fra start levet op til favoritværdigheden. Lynhurtigt kom FHK foran 4-1, og efter ni minutter var stillingen 7-2 til de fredericianske gæster. Aalborg HK forlangte timeout, men lige lidt hjalp det. Det nordjyske hjemmehold havde mere end svært ved at score, og 21 minutter inde i opgøret havde de blot lavet fire mål, og samtidig havde FHK fundet vejen til netmaskerne 14 gange.

Ved pausen var stillingen 17-8 til FHK, der var gået lidt ned i kadence forsvarsmæssigt, men det blev der lavet om på i anden halvlegs begyndelse. Fire mål i træk bragte FHK foran med 21-8, og et muligt comeback til Aalborg var dermed udelukket allerede 24 minutter før kampens afslutning.

Spørgsmålet var blot, hvor stort FHK ville vinde kampen. Med 12 minutter tilbage af opgøret var stillingen 25-13 til FHK, der dog faldt i niveau angrebsmæssigt i slutningen af kampen, og derfor endte Aalborg med at hale lidt ind på FHK i slutfasen, men det ændrede ikke på, at det blev til en sejr på 30-20 og dermed sæsonens første sejr til FHK.

Sejren betyder, at fredericianerne nu har fire point op til Søndermarken, der er på tiendepladsen på den anden side af nedrykningsstregen. Netop Søndermarken er næste modstander for FHK den 9. december på udebane.