Efter alt at dømme er Evgeni Pevnov ude resten af sæsonen. Den bomstærke stregspiller fra Fredericia Håndboldklub udgik med en fibersprængning i den første semifinale mod Ribe-Esbjerg. Dermed må FHK se bort fra ham i søndagens kamp, hvor en sejr sender et af de to hold i DM-finalen, mens uafgjort fremprovokerer et tredje opgør.

Pludselig lå han på jorden i et returløb. Pevnov, der er blevet kåret til årets spiller, lagde sig og blev hjulpet fra banen fem minutter inde i den første semifinale mod Ribe-Esbjerg, og dermed må FHK nu kigge nye veje på stregpositionen. Nikolaj A. Nielsen kommer til at spille en markant rolle angrebsmæssigt, og det har han også gjort før, men Pevnovs sko er store at fylde ud. Hvis han først får et indspil, er der som regel enten mål eller straffekast, da han er afsindig svær at holde med sine 198 centimeter og 113 kilo. I forsvaret kan FHK godt undvære Pevnov, da man til tider ser ham få hvil forsvarsmæssigt. I de tilfælde kommer Einar Olafsson på banen og dækker midteraksen med Lasse Balstad, og dermed kommer Olafsson nu til at spille en stor rolle, da han vil skulle bytte forsvar-angreb med Pevnov.

adp-as.dk

Vil FHK ud at løbe med Ribe-Esbjerg, er det ikke en fordel, at Evgeni Pevnov er skadet. Alt andet lige er det bedre, når man ikke skal skifte to mand ud forsvar-angreb, da man kommer hurtigere både frem og tilbage ved at skifte så få som muligt. FHK kan i den henseende lade forsvarsstyrmand Lasse Balstad løbe med frem som streg, og når første pres er overstået, så få skiftet Nielsen ind, og det er formentlig noget, FHK skal indstille sig på at gøre resten af sæsonen. Meldingen går på, at Pevnov har fået en fibersprængning, der holder ham ude i 3-4 uger, og dermed er Pevnov ude uanset, om det hedder bronze- eller finalekampe.

Først skal semifinaleserien mod Ribe-Esbjerg dog overstås, efter at FHK viste et skuffende niveau i den første kamp. Kun Anders Martinusen ramte dagen, mens resten præsterede under evne. Alligevel fik FHK 27-27 og kunne endda føle, at de skulle have vundet kampen, da de førte 27-25. Alligevel er uafgjort et brugbart resultat, da FHK stadig kan afgøre semifinaleserien i to kampe med en sejr. Forskellen er blot, at de nu ikke kan tåle at tabe kampen i Blue Water Dokken.

Til FHK’s fordel er det, at holdet næppe spiller under niveau to gange i træk, og det er sjældent set, at begge FHK’s keepere har en offday samtidig. I den første kamp vandt Ribe-Esbjerg målmandsduellen 13-9, og det skyldtes ikke mindst, at Niklas Kraft reddede tre straffekast. Det må også være noget, FHK har talt om. Bolden skal i mål i sådanne situationer, og kønt behøver det ikke se ud.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Et andet punkt, som FHK formentlig har fokuseret på, er Ribe-Esbjergs forsvar. De gik meget hårdt til FHK’erne, især unge Jonas Kruse. Det er FHK nu klar over er en præmis, og er indstillet på det, og kan komme med modtræk og løse det, i stedet for at blive rystet af, at der bliver gået til den.

Kan ikke komme med noget nyt

Omvendt på den anden side kan Ribe-Esbjerg ikke hive noget nyt op ad hatten siden kampen i torsdags. De spillede både syv mod seks og seks mod seks, og selvom man så flot spil fra eksempelvis Emil Grønbech og William Aar til tider, så viste de også, at de som tidligere på sæsonen er garante for at lave fejl undervejs.

Et spørgsmål, som nu rejser sig, er, hvordan Ribe-Esbjerg har det med den situation, som de står i. De kan afgøre det hele på hjemmebane, og det var præcis samme scenarie med FHK i den første kamp. FHK stod ikke for presset og leverede en dårlig præstation. Kan Ribe-Esbjerg stå for presset?

Dét svar kommer søndag klokken 14:00, hvor der er kampstart mellem Ribe-Esbjerg og FHK.