Skanderborg AGF Håndbold havde til tider ikke meget at byde på mod FHK, men fredericianerne ramte ikke selv deres topniveau. Derfor blev det ikke til en storsejr, og i stedet en arbejdssejr på 30-26.

FHK tog fredag aften imod Skanderborg AGF Håndbold i thansen Arena, hvor 2.078 tilskuere var mødt frem for at se kampen.

Inden kampen indtog FHK tredjepladsen i ligaen, mens Skanderborg AGF var på en skuffende tiendeplads, og bedømt ud fra kampens start var det til at se hvorfor. Thomas Arnoldsen har op til denne sæson forladt den østjyske fusionsklub, og han er ikke erstattet af tilsvarende kvalitet, hvilket især er kommet til udtryk angrebsmæssigt.

Særligt i kampens begyndelse blev det udstillet. Gæsterne spillede kedeligt, destruktiv håndbold, som mindede lidt om den legendariske forhenværende russiske kvindelandstræner, Jevgenij Trefilov. Trefilov var i dette tilfælde Skanderborg AGF-træner Nick Rasmussen, der også er kendt for at have et iltert temperment, og også foretage ting, hvor man ikke helt forstår hvorfor. Det samme gjorde Nick Rasmussen i fredagens kamp, men inden det skete, kunne man se sit hold være bagud 7-3 efter ti minutter.

Skanderborg AGF lignede ikke et hold, som FHK burde komme i problemer mod. Når først FHK kom ned og stå i forsvaret, kunne Skanderborg AGF intet stille op, og i målet tog Sebastian Frandsen fra og stod med en redningsprocent på 50 procent efter ti minutter.

I angrebet begyndte FHK dog at slide i det. James Junior Scott, Reinier Taboda og Sebastian Henneberg blev skiftet ind på skift, men ingen af dem ramte niveau. Alligevel var stillingen 11-6 efter 20 minutter, og det skyldtes, at Skanderborg AGF i deres angreb var meget dårlige og intet kunne stille op.

Ved pausen var FHK’s føring på 14-10, men snakken i Thansen Arena gik på, at FHK skulle have været meget større foran. Derfor var der for en stund ved at indfinde sig panik, men inden markerede Nick Rasmussen sig med et af sine Trefilov-træk.

To minutter og 30 sekunder inde i anden halvleg ved stillingen 15-11 forlangte Rasmussen timeout. Ingen, udover ham selv, havde den fjerneste idé om hvorfor. Om ikke andet kunne han se gæsterne få reduceret til 19-17, men om det skyldtes taktikken, eller FHK’s fejl i angrebet, kan man diskutere. Det gjorde, at der kom mere nerve i kampen, og Gudmundur Gudmundsson blev nødt til at kigge i værktøjskassen, hvor Gudmundsson tyede til syv mod seks.

Kristian Stoklund blev hidkaldt fra bænken, og efter et par mislykkede aktioner kom Taboada en tur på bænken og blev erstattet af Sebastian Henneberg. Det viste sig at være en afgørende beslutning. Ved stillingen 20-18 ramte Taboada stolpen, men så blev Henneberg skiftet ind, og med tre mål bragte han FHK foran med 25-21 seks minutter tilbage af opgøret.

adp-as.dk

Forinden havde Nick Rasmussen foretaget endnu en af de dispositioner, som man udefra set undrede sig over. Ved stillingen 21-18, med 12 minutter igen, forlangte Rasmussen timeout – hans sidste i kampen vel at mærke. Det gjorde, at han ikke havde muligheden for at reagere, da det for alvor spidsede til, da Henneberg var med til at vippe kampen til fredericianernes fordel.

Slutningen af kampen blev blot et spørgsmål om, hvor stort FHK ville vinde, og i sidste sekund kunne Evgeni Pevnov lade sig hylde, da han scorede til kampens resultat 30-26, som betyder, at FHK indtager en foreløbig andenplads.

Inden FHK skal i aktion igen venter en landsholdspause. Efter landskampene skal FHK i aktion igen den 9. november, hvor modstanderen er TTH Holstebro i thansen Arena.