Fredericia Håndboldklub havde muligheden for at udligne til sidst mod TTH Holstebro, men glippede muligheden. Det betød, at TTH vandt kampen og at FHK endnu ikke er slutspilsklar.

FHK har været godt kørende i 2023. Fire sejre i træk i ligaen var det bleve til, og med tro på tingene efter den seneste sejr på hjemmebane mod Aalborg drog fredericianerne til Holstebro. Det var uden Nikolaj A. Nielsen og Jakob Frederiksen i truppen, men til gengæld var Anders Kragh Martinusen med igen efter, at han sad ude mod Aalborg med en mindre skade.

Med minimum uafgjort ville FHK sikre sig en plads i slutspillet, men det lykkedes ikke, og det blev starten af kampen et symbol på. FHK var eller stærkt bakket op af omkring 120 medrejsende fans, der fyldte godt op bag det ene mål og styrede lydkulissen i Gråkjær Arena, hvor der var 2.813 tilskuere torsdag aften.

FHK kunne ikke få skudt hul på den norske TTH-keeper Sander Heieren, og forsvaret havde ikke indstillet sig godt på TTH Holstebros angreb. Frederik Tilsted boltrede sig og styrede kampen til hjemmeholdets fordel, hvilket gav en føring på 4-1 efter fem minutter. Imodsætning til tidligere på sæsonen blev FHK dog ikke slået ud af kurs af indledningen.

– Hvis man kigger på hele kampen startede vi ikke godt nok. Jeg var utilfreds med forsvaret i første halvleg. Vi brændte for store chancer. Det var ikke en god kamp fra vores side i første halvleg, men alligevel var vi kun bagud 17-15 ved pausen. Vi spillede bedre i forsvaret i anden halvleg, og fik muligheden for at vinde, men vi brændte klare chancer i vigtige situationer, sagde FHK-træner Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

Spillet kørte ikke på skinner, men ved stillingen 12-11 fik FHK muligheden for at udligne. Muligheden blev ikke grebet, og i stedet var FHK heldige med at gå til pause bagud 17-15 efter, at Thorsten Fries reddede et skud og Reinier Taboada med et projektil af et underhåndsskud scorede i første halvlegs sidste sekund.

Målet gav tro på tingene. Hvis FHK kunne være bagud med to mål efter en ikke overbevisende indsats, kunne der på dagen godt komme noget med hjem fra Holstebro. Det bekræftede starten på anden halvleg, hvor FHK fik udlignet til 17-17 og for første gang siden stillingen 1-1 kom på omgangshøjde med hjemmeholdet.

Kampen bølgede efterfølgende frem og tilbage med skiftende føringer. FHK skiftede ud i bagkæden. Både Reinier Taboada og James Junior Scott, der ikke havde deres bedste kamp i FHK-trøjen, blev taget ud og afløst af Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager. Begge gjorde et godt indhop med individuelle præstationer, der kastede mål af sig.

Med otte minutter igen kom FHK foran 26-24, men så væltede korthuset. FHK misbrugte muligheder i overtal og frie chancer. Til sidst kom FHK på 28-27 med et minuts tid tilbage af opgøret, da Nikolaj Enderleit med sit andet mål i træk scorede. Kort tid efter brændte Stoklund helt fri, og TTH fik muligheden for at komme foran med to mål.

adp-as.dk

Det lykkedes dem ikke at score, da der blev fløjtet passivt spil imod dem med otte sekunder igen. FHK havde muligheden for at forlange timeout, men Gudmundur Gudmundsson så passivt til, imens at FHK-spillerne fumlede bolden fremad banen. Det hele endte ud i ingenting og en spørgende Anders Kragh Martinusen, der kiggede på Gudmundsson og lignede en, der ikke var tilfreds med, at han ikke forlangte timeout.

– Jeg ville køre kontra og lave et mål. Sådan gjorde vi og sådan er det, sagde Gudmundsson på AVISENs spørgsmål om, hvorfor der ikke blev taget timeout.

Reinier Taboada fik muligheden for at udligne på et frikast efter tid, men han skød bolden i paraden, og derfor endte kampen med en TTH-sejr på 28-27, der gør, at FHK endnu ikke er slutspilsklar. Det kan i stedet ske på tirsdag mod Ribe-Esbjerg, der gæster thansen ARENA.

– Jeg føler, at vi skal vinde kampen. Der er ikke fokus på andet, og jeg vil kun tale om at vinde den, forklarede Gudmundsson, som dog medgav, at der er forskel på at spille hjemme og ude for FHK:

– Vi har chancer for at vinde. Vi må gøre det så godt som muligt, men hvorfor skulle vi ikke gøre det? Vi går efter at vinde, slog han fast.

I sæsonens 11 hjemmekampe har FHK sikret sig 17 point, og er dermed blandt rækkens bedste hjemmehold. Klubbens samlede pointtotal er 24, og dermed er størstedelen af pointene hentet hjemme i egen hule, hvor FHK spiller næste kamp og kan sikre sig en plads i slutspillet med minimum uafgjort.