I sidste sæson rykkede fynske Middelfart ned fra 2. division til 3. division efter en skidt efterårssæson. Men nu, blandt andet takket være angriberen Lester Hayes III, ser det ud til, at Middelfart er på vej til en sikker oprykning tilbage til 2. division. Den 29-årige fodboldspiller blev en del af Middelfart i sommeren 2021, efter et ophold i spansk fodbold og et kort ophold hos Dalum.

Hayes III, der er 195 cm høj, kom for nylig i fokus, da han scorede det afgørende mål dybt inde i overtiden mod Young Boys FD. Middelfart vandt kampen 3-2 takket være to mål i overtiden, og Hayes III’s præstation var en vigtig del af holdets sejr.

I et interview med AVISEN udtaler Lester Hayes III, at han nyder livet i Danmark og at spille for Middelfart:

– Jeg har skullet vænne mig til spillestilen. Det regner og sner, og nogen gange er det godt vejr. Jeg elsker mit hold og livet udenfor med den danske livsstil.”

Han fortæller om sin vej fra Spanien til Danmark, hvor Dalum-træner Nicolai Johansen henvendte sig til ham og lavede en plan for Hayes III’s fremtid i dansk fodbold.

– Jeg spillede i Spanien, og så spurgte Dalum-træner Nicolai Johansen mig, om jeg ville til Danmark. Vi lavede en plan osv., da Dalum lige var rykket ned i 3. division, siger Hayes, der i daglig tale kaldes Tre.

Hayes III beskriver sine oplevelser med Middelfart som en “stop-and-go” rejse, hvor han nu føler sig meget bedre og har fået en ny energi.

– Som angriber vil jeg score mange mål. Vi er i toppen af tabellen. Jeg føler mig meget bedre efter den seneste kamp og har fået en ny energi, siger han.

Middelfart tager hul på oprykningsspillet på lørdag mod Næsby på udebane. Der er i alt ti kampe i oprykningsspillet, og med Middelfart i en stærk position, er de godt på vej til at sikre oprykning til 2. division.

Han ser positivt på holdets præstationer og fremtid, hvor de har et godt hold med unge spillere og rutinerede kræfter:

– Nu har vi et godt hold med mange unge spillere kombineret med rutinerede spillere også. Vi har et godt system nu med træner Anders Jensen, forklarer Tre.

Hayes III ser tilbage på kampen mod Young Boys FD som en af sine bedste.

– Det var en af mine bedste kampe. Vi var tilbage på vores græsbane, og det skulle vi vænne os til, da bolden hoppede på en måde. Young Boys skulle vinde, og kampen var ret lige. Det var meget intenst, husker Hayes.

Han reflekterer over det afgørende mål.

– Da jeg kom ind, var det et spørgsmål om at gå efter det og presse på. Vi fik hjørnesparket, og de pakkede sig, men vi har en af de bedste skytter i Danmark, og så røg bolden i mål, og så vi fik udlignet. Young Boys skulle vinde for at komme med i oprykningsspillet, så de satsede. Vi clearede bolden. Vi vidste ikke, om vi skulle gå efter det, men vi tog chancen. Jeg kunne ikke få en bedre chance for at score, men jeg tænkte ikke så meget over det og scorede. Det var et sindssygt øjeblik, siger Lester Hayes III.

Hayes III er dog endnu ikke sikker på sin egen fremtid efter sommeren, men han vil gerne blive i Middelfart og arbejde på at nå top-6 i næste sæson.

– Jeg er ikke sikker på fremtiden efter sommeren endnu, men jeg vil gerne blive i Middelfart. Jeg kan ikke sige så meget om det endnu. Jeg vil gerne rykke op og i top-6 med dem i næste sæson. Jeg vil gerne slutte min karriere i Danmark, forklarer han.

Som Middelfart nærmer sig oprykning og en tilbagevenden til 2. division, er det tydeligt, at Lester Hayes III’s bidrag har været med til at gøre en forskl. Med hans talent og vilje til at arbejde hårdt, samt holdets unge og erfarne spillere, ser fremtiden lys ud for Middelfart.

Hayes III afslutter interviewet med en optimistisk bemærkning om Middelfarts fremtid.

– Det har været godt at få denne oplevelse i 3. division. Vi skal vise, vi er det bedste hold, og Middelfart kommer tilbage med endnu mere erfaring og endnu stærkere end nogensinde før, siger han.

Med Hayes III’s imponerende præstationer og dedikation er det ingen overraskelse, at Middelfart er på rette vej mod en sikker oprykning. Holdets fremtid ser lovende ud, og både fans og holdkammerater har meget at se frem til i de kommende sæsoner, herunder de spændende kampe i oprykningsspillet, der begynder med kampen mod Næsby på lørdag.