Risikoen for kraftig blæst og skybrud har tvunget Fredericia Kommune til at aflyse to arrangementer, der var planlagt som en del af 6. juli festlighederne. Aflysningerne, som gælder for begivenheder planlagt til i dag, blev annonceret på kommunens officielle Facebook-side.

Selvom regnen falder, og vinden hvirvler, vil Fredericia ikke lade det danske sommervejr tæmme sin fejring. Faklerne vil fortsat blive tændt, og byens indbyggere vil samlet kunne trodse vejret, mens de tager del i det stemningsfulde fakkeltog. Denne traditionelle begivenhed begynder på Landsoldatpladsen i aften, den 5. juli, præcis kl. 22.05, hvor tusinder af fakler vil lyse byens gader op og lede vej gennem byen til Bülows Plads.

Ved ankomsten til Meldahls Rådhus, Anders Østergaard, som er Group CEO ved MONJASA, træde ud på rådhusets balkon og tale for folkemængden.

Den længe ventede koncert på rådhuspladsen den 5. juli er blevet udskudt på grund af vejret. Kommunen vil annoncere en ny dato, så snart det er sikkert og sundt at samles til musik igen.

Spejderne, der skulle have overnattet på Volden fra den 5. til den 6. juli, vil desværre ikke kunne trække soveposerne ud under stjernerne i år. Spejderne vil i stedet, lave bålmad og besøger Landsoldaternes teltlejr i morgen d. 6. juli fra 10 til 14. Alle tilmeldte spejdere er blevet underrettet om ændringen.

Der er dog gode nyheder for de yngste festdeltagere. Fredericia Museernes soldateraktivitet, der er målrettet børnehaver og SFO’er, er blevet flyttet fra den 5. juli til den 6. juli. Arrangementet, der er åbent for alle 5 til 10-årige, vil løbe af stablen fra klokken 9 til 11. Yderligere information om dette event kan findes på kommunens hjemmeside.

Til sidst aflyses aftensejladsen med Aventura den 6. juli kl. 19.30.

Fredericia Kommune forsikrer, at man vil holde borgerne opdateret om eventuelle yderligere aflysninger, som måtte berøre den første dag af 6. juli fejringen, via opdateringer på deres hjemmeside.

Vagthavende meteorolog hos DMI har givet følgende vejrudsigt: Vejradvarsel for Fredericia: Risiko for lokale skybrud, hagl og torden fra onsdag kl. 13:00 til torsdag kl. 06:00. Lokale tordenbyger, hagl og skybrud er at forvente, med potentielle regnmængder på mellem 15 og 25 mm i løbet af 30 minutter. Temp. mellem 14 og 18 grader, og let til frisk vind fra øst og sydøst, ved kysterne op til hård vind og risiko for kraftige vindstød.