Byggeriet af den nye daginstitution Engblomsten i Madsby blev ramt af et uheld kort før middag den 30. april. En stor piloteringsmaskine, der blev brugt til at skabe et pælefundament for den 45 millioner kroner dyre institution, væltede ned i en jordbunke. Arbejdstilsynet kommer ikke til at tage sagen op.

Ingen personer kom til skade ved hændelsen, og Arbejdstilsynet oplyser, at de ikke vil gøre yderligere ved sagen, da der ikke er sket personskade. Uheldet medførte dog midlertidige forsinkelser i byggeriet. Maskinen blev brugt til at etablere det solide fundament, der skal understøtte konstruktionen af den nye institution.

Daginstitutionen Engblomsten er en del af Fredericia Kommunes plan om at samle børn fra tre tidligere institutioner: Idrætsbørnehaven Ta’Fat, daginstitutionen Korskærparken og børnehuset Labyrinten. Den nye institution forventes at åbne i løbet af næste år og vil være med til at skabe nye og moderne rammer for byens børn.

De tre tidligere institutioner lukkede allerede den 27. marts som en del af kommunens plan om at optimere ressourcer og forbedre læringsmiljøet for børnene.

Byggeriet blev hurtigt genoptaget, efter at maskinen blev fjernet fra området. Det er endnu uvist, om hændelsen vil have betydning for byggeriets tidsplan. Kommunen har dog udtrykt forventning om, at byggeriet fortsætter i henhold til planen. Den nye daginstitution er en del af en større investering i børneområdet i Fredericia Kommune. Den moderne institution vil rumme både børnehave og vuggestue samt faciliteter til idræt og leg. Formålet er at skabe et lærings- og udviklingsmiljø, der understøtter børns trivsel og udvikling.