Den 31. marts blev Camilla Nowak Kirkedal afskediget som kommunaldirektør i Fredericia Kommune, men hun går ikke arbejdsløs længe. Fra den 1. august sætter Camilla Nowak Kirkedal sætter sig i kommunaldirektørstolen i det kontor, som hun skal dele med de tre andre direktører i Næstved Kommune. Her afløser hun Rie Perry, som fik et nyt job som kommunaldirektør i Holbæk Kommune.

På den lukkede del af byrådsmødet tirsdag aften tog Byrådet i Næstved den endelige beslutning om at ansætte Camilla Nowak. Hun blev valgt i et stærkt felt med 12 ansøgere, og ansættelsesudvalget har valgt en kompetent kandidat til posten.

– Vi har haft mange gode og velkvalificerede kandidater til samtaler. Vi har valgt at ansætte Camilla Nowak Kirkedal, fordi hun har en solid erfaring med kommunal topledelse og vil være en stærk dynamo for udviklingen i Næstved Kommune. Hun er god til at inddrage, lytte og skabe sammenhæng – også med fokus på det tværgående, udtaler borgmester Carsten Rasmussen.

Camilla Nowak Kirkedal er oprindeligt uddannet som cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, og hun har god erfaring fra både det private erhvervsliv og offentlige organisationer. 

Senest har hun været kommunaldirektør i Fredericia Kommune, hvor hun også tidligere har været koncerndirektør for Børn, Unge og Kultur. Før det var hun direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, hvor hun også har været stabschef. Og i starten af sin karriere var hun ansat i det private erhvervsliv.

Hun har skabt en lang række resultater, bl.a. inden for byudvikling og børne- og ungeområdet, og hun har arbejdet med at sikre de bedst mulige rammevilkår for erhvervslivet.

– Jeg glæder mig utroligt meget til at lære mine nye kolleger, Byrådet, erhvervslivet og de mange andre aktører i Næstved Kommune at kende. Det ser jeg som en vigtig forudsætning for den gode dialog og vores samarbejde fremover – både inden for organisationen og ude i hele kommunen.  Der er en spændende udvikling i gang, som rækker langt ud i fremtiden, og den glæder jeg mig til at blive en del af i mange år fremover. Både i forhold til byudvikling og de gode fællesskaber og lokalsamfund i hele kommunen, men også i forhold til erhvervslivet, vækst og bosætning, udtaler Camilla Kirkedal Nowak, Næstved Kommunes nye kommunaldirektør.

Privat bor Camilla Nowak Kirkedal i et mindre lokalsamfund i udkanten af Odense med sin mand og tre børn. Selvom der kun er en god times kørsel til Næstved, så er hun også begyndt at kigge efter et sommerhus i Næstved Kommune, som hun har haft en del tilknytning til i mange år. Camilla Nowak Kirkedal har bl.a. tilbragt mange ferier og weekender i Karrebæksminde og har igennem årene besøgt flere steder i kommunen.

Camilla Nowak Kirkedal har første arbejdsdag tirsdag den 1. august.