Siden 2010 har Thorkild Nielsen været en vigtig stemme i Fredericia Håndboldklub som fast speaker for klubbens bedste herrehold. Han har været vidne til holdets udvikling, fra klubbens konkurs til det nylige højdepunkt, hvor FHK vandt DM-bronze. Fredag holdes der en fest i klubben, hvor de frivillige er inviteret til den årlige sommerfest sammen med ledelsen og alle seniorspillerne i klubben.

Thorkild var selv til stede som tilskuer i Skjern, hvor FHK vandt den afgørende kamp med 28-25. Det var en stor triumf for klubben, og der venter en endnu større fejring på fredag. Her skal Thorkild sammen med de øvrige frivillige, spillere og administrationsfolk fejre sæsonafslutningen, der bliver noget ud over det sædvanlige med de nyvundne bronzemedaljer.

– Det betyder meget. Det er historien om Fredericia, som for mange år siden var en stor klub i dansk håndbold. Jeg har været med hele vejen, har set den vision, der blev lagt frem, og har været med til at føre den ud i livet. Jeg er bare glad for at have været en del af det hele, siger Thorkild.

Hans speaker-karriere begyndte hos dameholdet, inden han overtog mikrofonen hos herrene.

– Jeg tænkte, at jeg kunne bidrage med noget til klubben, og at jeg stadig sidder der må være fordi, det er det rigtige. Jeg vil gerne støtte foreningslivet, fortæller han.

Da FHK vandt DM-bronze, var det en stærk følelsesladet oplevelse for Thorkild.

– Der var en stor tilfredsstillelse, og det rørte mig, at det lykkedes. Dagen efter spurgte jeg mig selv, om det virkelig var rigtigt. At komme bagfra og vinde bronze er vildt. Klubben gav os muligheden for at være med, og det er stort, siger Thorkild.

Han er også begejstret over det store antal fans, der støttede holdet.

– Det er et sundhedstegn. Det fortæller om det fundament, der er i klubben, og at vi ikke er en døgnflue. Det er stort, siger han.

Han fremhæver også, hvordan klubben arbejder for at skabe et attraktivt miljø for de frivillige.

– Klubben bakker op om os, laver fester for os og skaber samhørighed. Det er en slags betaling, kan man sige, siger Thorkild.

Thorkild har en særlig tilknytning til visse spillere, som han nyder at fremhæve over for publikum.

– Når jeg selv speaker, kan jeg mærke, hvor jeg har den største interaktion, og Emil Tellerup er en af dem. Jeg elsker at nævne hans navn og få publikum med op. Han er en, der får publikum. Ham vil jeg ikke glemme, han er karismatisk og fylder meget, siger Thorkild. Han fremhæver også Jimmi Elmgaard, der spillede for FHK i 1. division:

– Når spillerne gør det godt, så spiller jeg det samme musik, når de scorer. Elmgaard var en kæmpe på stregen – derfor spillede jeg ‘Warrior’, forklarer Thorkild.

Thorkild Nielsen har spillet en afgørende rolle i at skabe den levende atmosfære, der er ved FHK’s kampe. Fra konkursen i 2010, til triumfen med DM-bronze, har han siddet ved mikrofonen og guidet publikum gennem hvert eneste øjeblik. Han har været en uundværlig del af rejsen og håber på mange flere år med succes for klubben.

Den kommende fredagsfejring er ikke kun en hyldest til spillerne, men også til de mange frivillige som Thorkild, der gør en forskel i klubben. For som han selv siger, “Klubben bakker op om os og skaber samhørighed. Det er en slags betaling, kan man sige.”