Emil Tellerup blev igen en afgørende faktor for FHK. Midt i anden halvleg trådte Tellerup på banen og diskede op med fire redninger på ti forsøg. Hans indsats blev afgørende for kampens udfald, da FHK triumferede med en sejr på 27-25 mod Skjern, og dermed venter en afgørende bronzekamp mod vestjyderne på lørdag.

Det spændende opgør har nu åbnet vejen til en afgørende bronzekamp mod Skjern den kommende lørdag. Tellerup er fuld af forventning og selvtillid og mener, at FHK har leveret en præstation i slutspillet, som fortjener at blive belønnet med medaljer.

– Vi har spillet et fantastisk slutspil, og jeg synes ærlig talt, vi fortjener at slutte af med medaljer. På dette tidspunkt er der ingen dårlige hold tilbage. Hvis vi rammer vores niveau, har vi en god chance for at sikre os medaljer, siger Emil Tellerup.

Tellerup anerkender FHK’s styrke på hjemmebane, men påpeger også, at holdets præstation på udebane i 2023 har været solid med sejre over hold som BSH og Skanderborg Aarhus og uafgjort mod GOG.

– Vi er stærke på hjemmebane, men vi har også præsteret godt på udebane i år, så vi tror på det, siger han.

Tellerup, der har været i FHK siden 2018 fra Ribe-Esbjerg, skal forlade klubben efter denne sæson, hvor han skifter til Lemvig-Thyborøn. Mens det nærmer sig hans sidste tid med klubben, er hans fokus dog stadig stærkt rettet mod den kommende kamp.

– Det er vemodigt, men det er ikke noget jeg tænker over endnu. Nu har vi en kamp til på lørdag, og det er nok noget, jeg vil tænke mere over derefter, reflekterer Tellerup.

Tellerup ser også frem til muligheden for at opfylde en barndomsdrøm:

– Det er fint nok at spille nu, for det er noget, man har kæmpet for, siden man var knægt. Jeg har endnu ikke selv vundet en DM-medalje, og det er en oplevelse, jeg rigtig gerne vil have, siger Tellerup.

På trods af den fysiske udmattelse, som sæsonen har bragt, er holdets moral høj:

– Man kan godt mærke det i kroppen, men vi hænger i. Udover Nikolaj A. Nielsen er alle klar. Nogle er lidt udmattede, men man bider det i sig. Vi er klar 365 dage om året, fastslår Tellerup med en hårdhed, der vidner om holdets beslutsomhed.

Efter en skuffende præstation sidste år i slutspillet, er det for Tellerup en triumf, at holdet nu spiller om medaljer.

– Sammenlignet med sidste år, hvor det var til rotterne, er det helt fantastisk, at vi nu spiller med om medaljer og er en sejr fra at vinde bronze, slutter FHK-keeperen.

Den afgørende bronzekamp mellem Skjern og FHK spilles lørdag klokken 16:00 i Skjern Bank Arena.