Fredericia KFUMs Serie 3-hold har sikret sig oprykning til Serie 2. Holdets viceanfører, William Tejlgaard Pedersen sætter fokus på sammenholdet som årsag til oprykningen.

Lørdag den 28. oktober spillede Fredericia KFUM sæsonens sidste kamp. De vandt 8-0 i KFUM Parken mod Vejle FC, men allerede ugen inden, med en sejr på 2-1 mod Vinding, blev oprykningen sikret. 

– Vi havde som målsætning at rykke op, og det lykkedes vi med, så det er meget godt. Vi har et godt hold. Vi fået nogle unge spillere ind fra FC Fredericia Ungdom, der er faldet godt ind på holdet, og så har vi fået en god mængde spillere i seniorafdelingen, der gør, at vi får trænet godt, siger William.

Holdet trænes af Mogens Hjorth og Casper Gilberg. De har sørget for, at holdet er sammentømret i en kombination med holdets spillere.

– Vi har det godt sammen, og det er vigtigt, ellers fungerer det ikke. Tidligere har vores problem været, at vi ikke har været så mange spillere, og det har betydet vi har spillet med de samme 11 stort set hele tiden, men nu har vi fået mere bredde. Vi har også været gode til at sige til hinanden, at når man er i klubben til træning og kamp, er man der 100 procent. Er man ikke på toppen, er det bedre at melde fra, da der så er en anden, der kan få pladsen i truppen, fortæller William.

William er selv en af de spillere, der har spillet i klubben i længere tid. I alle hans seniorår har han trukket KFUM-trøjen over hovedet.

– For mig kan klubben noget specielt, da vi har et godt sammenhold og det er grunden til, at jeg spiller her, forklarer han.

KFUM-spilleren fremhæver blandt andet, at seniorafdelingen har udviklet sig det seneste år.

– For et par år siden mistede vi en del spillere, hvilket betød, at seniorafdelingen ikke var så stor. Nu er den bygget op igen, og vi har en god seniorafdeling, hvor vi har nok spillere at tage af til kamp og kommer mange til træning, siger William.

Selvom holdet nu er rykket op i Serie 2, vil William mere. Han mener, at holdets niveau er til mere end det.

– Trænerne vil gerne have, at vi lige etablerer os i midten af Serie 2, før vi drømmer om at rykke op, men jeg synes, at som holdet er nu, er vores hold til mere end Serie 2. Jeg har selv talt med nogen, der er på holdet, som skifter til vinter, men vores problem kan blive, at når nogle af de unge vil læse videre, da de så formentlig vil flytte, fortæller William.

I efterårssæsonen står William Tejlgaard Pedersen noteret for fire mål. I en del af kampene har han ikke spillet, da han var skadet. Et af målene lavede William i oprykningskampen mod Vinding, som KFUM besejrede med 2-1.