Sebastian Henneberg har prøvet lidt af hvert som håndboldspiller. Efter at have spillet i både Danmark og udlandet, herunder i Nordmakedonien under ekstreme omstændigheder, har den 29-årige bagspiller nu taget det næste skridt i sin karriere ved at tilslutte sig Fredericia Håndboldklub. Med sin velkendte styrke og det drive, der har drevet ham til toppen af sporten trods alvorlige skader, har Henneberg stor tro på, at han kan hjælpe FHK med at nå nye højder i den kommende sæson.

Blandt de nye spillere FHK er Henneberg, der torsdag havde sin første træning med holdet. Den 29-årige bagspiller bliver allerede betragtet som en essentiel tilføjelse til holdet. Sebastian Henneberg ved, at der er store sko at fyld ud efter sidste sæsons tredjeplads, men hans mål er klart.

– Man skal altid sige, at man vil gøre det bedre end sidste sæson. Vi har ambitioner, der er højere end sidste år. Vi skal udfordre vores placering i grundspillet, og gerne kæmpe os ind på en af de europæiske pladser, og så må vi se, hvad der sker, når vi kommer i slutspillet, siger Henneberg.

Hans overgang til FHK var en hurtig proces, der demonstrerede hans entusiasme for projektet.

– Det var faktisk en meget hurtig proces, at komme hertil. Jeg tror vi begyndte at tale om det en onsdag, og jeg skrev under den følgende søndag, deler Henneberg. Han bemærker også de mennesker bag klubben, der har ‘en masse gåpåmod’ og ønsker det bedste for FHK.

Hans seneste sæson i Nordmakedonien var fyldt med udfordringer og utrolige øjeblikke, da han spillede for Eurofarm Pelister, som endte med at vinde mesterskabet foran rivalen Vardar.

– Jeg har haft nogle sjove oplevelser sidste sæson. Det var helt vanvittigt. Der var et øjeblik, hvor vi måtte flygte og hoppe ind gennem døren og alt muligt, det var fuldstændig vildt. Der var endda 15 politimænd, der kom løbende med skjold, husker Henneberg og hentyder til lokalopgøret i marts-måned mod netop Vardar.

Under en kampen begyndte fans af Hennebergs hold at kaste romerlys mod Vardars tilhængere. Dette udløste en voldsom reaktion fra Vardars fans, der stormede banen, hvilket tvang begge hold til at flygte til omklædningsrummet.

Henneberg beskriver situationen som “vild”, men indrømmer, at det er svært at sætte ord på.

– Man skulle have været der, siger han.

Overgangen til FHK bringer ham til en klub, der også har stærk støtte fra deres fans, men Henneberg håber på et mere fredeligt engagement. Med et smil på læben tilføjer han:

– De behøver ikke at kaste med romerlys, siger Sebastian Henneberg og griner.

Henneberg med de øvrige nye FHK-spillere. Foto: FHK

Fans af FHK behøver ikke at bekymre sig om Sebastian Hennebergs fysik. Den 29-årige spiller har oplevet alvorlige knæskader under sin tid i Aalborg, men han understreger, at disse skader ikke har plaget ham siden. Før disse hændelser var Henneberg heller ikke kendt for at blive ramt af alvorlige skader i løbet af sin karriere. Han betoner, at han er i god fysisk form og klar til at bidrage fuldt ud til FHK’s fremgang i den kommende sæson.

– Jeg har været meget skadet i de sidste par år, men det ser godt ud nu. Jeg spillede i omkring 8-9 måneder dernede, og jeg har aldrig spillet flere kampe, end jeg gjorde dernede (i Eurofarm Pelister, red.), siger Henneberg.

Når han reflekterer over sin tid i Aalborg, anerkender Henneberg de udfordringer, han har haft med skader, men er fast besluttet på at bevæge sig fremad.

– Der var et punkt, hvor jeg ikke vidste, om jeg skulle fortsætte. Det var ret hårdt, men jeg vil sige, at jeg nu er på den anden side af det, forklarer Henneberg.

I sidste sæson blev Henneberg noteret for 38 mål i ni kampe i den europæiske klubturnering, EHF European League. I denne sæson venter der ikke europæiske kampe i FHK, men til gengæld er det Hennebergs mål at bidrage til, at klubben i fremtiden bliver en del af det europæiske selskab.