Den hidtidige formand for Region Syddanmark, venstrepolitikeren Stephanie Lose får nu fuld valuta for sit politiske partnerskab med Venstres nyvalgte formand Troels Lund Poulsen. I en regeringsrokade bliver Lose ny økonomimister.

I en betydelig regeringsrokade har Venstre annonceret store ændringer i ministerholdet. Nuværende kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V) samt digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre (V) er ikke længere en del af regeringen.

Stephanie Lose får nu fast kontor i København. Foto: AVISEN

Vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen fritages for sin rolle som økonomiminister, men fortsætter som vicestatsminister og forsvarsminister. I stedet indtræder regionsrådsformand for Region Syddanmark, 1. næstformand i Danske Regioner og næstformand for Venstre, Stephanie Lose, som ny økonomiminister.

Derudover træder Morten Dahlin ind som minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde, og Mia Wagner, kendt fra tv-programmet “Løvens Hule”, tiltræder som digitaliseringsminister og minister for ligestilling. Statsministeren vil præsentere de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen, hvorefter der vil være doorstep på Amalienborg Slotsplads.

Louise Schack Elholm og Marie Bjerre Holst vil træde ud af regeringen og modtages i afskedsaudiens hos dronningen.

Overdragelse i de berørte ministerier vil finde sted senere på dagen, og regeringen nedsætter desuden et nyt Grønt Udvalg med finansministeren som formand. Dette udvalg erstatter Udvalget for Grøn Omstilling.

Flere særlige rådgivere

Det er endvidere besluttet, at finansministeren fremover kan ansætte op til tre særlige rådgivere i forbindelse med oprettelsen af Grønt Udvalg, og at ministre, der er medlem af Regeringens Koordinationsudvalg, fremover kan ansætte op til to særlige rådgivere.