En 22-årig mand fra Fredericia blev ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding mandag varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Han er sigtet for forsøg på manddrab efter en alvorlig hændelse, der fandt sted ved Lumbyesvej i Fredericia.

Ifølge Sydøstjyllands Politi fik de mandag eftermiddag en anmeldelse om et strafbart forhold i Madsbyparken. I forbindelse med anmeldelsen blev den 22-årige anholdt. Under grundlovsforhøret, som blev afholdt tidligt mandag formiddag, besluttede dommeren at varetægtsfængsle den unge mand, som ikke kærede afgørelsen.

Efterforskningen afslørede, at den sigtede mandag omkring klokken 16.15 overhældte sig selv og en 53-årig kvinde, som har en familiær relation til ham, med en brandbar væske. Han forsøgte efterfølgende at antænde væsken, hvilket heldigvis ikke resulterede i alvorlige skader på nogen af de involverede.

Anklagemyndigheden har på baggrund af den igangværende efterforskning anmodet om dørlukning under retsmødet, hvilket indikerer, at der stadig er væsentlige efterforskningsskridt, der skal tages, før en fuldstændig klarhed i sagen kan opnås. På grund af denne dørlukning har politiet begrænset de oplysninger, der kan deles med offentligheden.