Et spørgsmål rejser sig, når Enhedslistens Cecilie Roed Schultz forholdes til situationen i Gothersgade 20b, hvor tidligere medarbejdere beskriver, hvordan de har fået åndedrætsbesvær, fået stød og lignende. Hun vil vide, om det er forekommet andre steder i kommunen.

Cecilie Roed Schultz har fået en orientering om, at der manglede nogle papirer i forhold til den oprindelige handel, der skulle være gået igennem i forbindelse med, at Fredericia Kommune havde udbudt Gothersgade 20b til 20 millioner kroner. Handlen gik tilbage, og det er, hvad Cecilie Roed Schultz er orienteret om fra forvaltningen i sagen. Derfor overrasker det hende, at der er kommet oplysninger frem om tidligere medarbejdere, som beskriver en række forhold, som de har arbejdet under.

Arbejdsmiljøet i Gothersgade 20b har fået skarp kritik fra tidligere ansatte, der beskriver det som “forkasteligt”. På trods af en bekymring for mulige konsekvenser har flere anonyme kilder alligevel valgt at stå frem og dele deres urovækkende oplevelser. David Gulløv fra Socialdemokratiet har udtrykt et ønske om at undersøge sagen nærmere og afdække årsagerne til, at medarbejdernes klager tilsyneladende ikke er blevet taget alvorligt.

– Vi har arbejdet under forkastelige fysiske rammer! Det er ikke korrekt, at der er to vinduer på hvert kontor. Der er kun ét, og i flere tilfælde kunne de i bedste fald ikke åbnes. På flere kontorer regnede det så voldsomt ind, at vi bogstaveligt talt havde spande under vindueskarmen og håndklæder på gulvene. Det samme i vores kantine. Der faldt loftplader ned, hvor det var rent held, at de ikke ramte en medarbejder! fortæller en tidligere medarbejder til AVISEN.

Cecilie Roed Schultz reagerer nu på disse oplysninger.

– Det er ret alvorligt, de forhold der beskrives. Jeg var godt klar over, at bygningen trængte til en renovering, men at der var sådanne forhold, var jeg ikke klar over, siger hun.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

De tidligere medarbejdere fortæller også, at henvendelser til tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten ikke var videregivet til topledelsen, ifølge medarbejderne.

– Det er brud på loven, og at forholdene er så ringe overrasker mig. Jeg er virkelig ærgerlig over, at der har været sådanne forhold for nogen af kommunens medarbejdere, forklarer Cecilie Roed Schultz.

Rent politisk mener Cecilie Roed Schultz ikke, at hun kan gøre noget ved den aktuelle sag, men sagen får hende til at rejse et andet spørgsmål.

– Der er ikke nogen, der arbejder i bygningen mere, så helt akut kan og skal vi ikke gøre noget. Men det gør mig nysgerrig, om der er lignende forhold andre steder, og det vil jeg være opsøgende på, siger Cecilie Roed Schultz.

Cecilie Roed Schultz har ikke hørt om forholdene fra andre end avisen, men hun forventer en orientering. Hvorvidt sagen skal have konsekvenser har hun svært ved at vurdere.

– Jeg har ikke hørt det fra andre end jer, så det er svært at kommentere på. Jeg tænker, at vi skal tage den bag lukkede døre, men politisk har vi ikke indflydelse på andet end direktørniveau, slutter Cecilie Roed Schultz.

Læs også: