En ensrettet indkørsel til Domus Axel fra Købmagergade i Fredericia blev i sin tid oprettet af Fredericia Kommune uden forudgående aftale med ejeren af ejendommen. Siden er ensretningen blevet fjernet.

Ensretningen blev lavet for at undgå buler og ridser, og derfor var der for fleres vedkommende glæde at spore, ensretningen blev lavet.

Borgere har siden, at ensretningen blev fjernet fra indkørslen rettet henvendelse til AVISEN om, hvorfor det blev ændret. Svaret er simpelt:

Fredericia Kommune havde ikke forhørt sig hos ejeren af Domus Axel, R.A. Ussing & Søn A/S, eller Føtex, som lejer noget af parkeringskælderen.

– Desværre kunne kommunen ikke blive enig om den løsning med den anden ejer af ejendommen og vi var nødt til at ændre det så der ikke var ensrettet igen, siger René Olesen, direktør for Vækst, Teknik og Klima i Fredericia Kommune.

Det fremgår, at Føtex ikke ønskede, at der skulle være ensretning, selvom det blev lavet. Resultatet blev, at den tidligere ensretning nu er blevet ophævet.

Dette er et klart eksempel på, hvor vigtig forudgående dialog og samarbejde mellem relevante parter er ved ændringer, der berører flere interessenter. I dette tilfælde har manglende koordination mellem kommunen, ejendommens ejer og Føtex resulteret i midlertidig forvirring over en ensretning blev lavet, men siden lavet om igen.