Hvem har været bedst i Fredericia Håndboldklubs sæson? Fredericia AVISENs sportsjournalist har dykket ned i den historiske sæson, der endte med DM-bronze.

Her er en gennemgang af Fredericia Håndboldklubs individuelle præstationer for sæsonen, hvor holdet endte med at vinde DM-bronze, hvilket markerer klubbens første DM-medalje i 43 år. Vi har rangeret spillerne på en skala fra 0-6 baseret på deres præstationer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

UB: Udenfor bedømmelse.
0: Den helt utilstrækkelige præstation.
1: Gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af niveau, der forventes.
2: Den tilstrækkelige præstation, som lige nøjagtigt er nok til at bestå.
3: Den jævne præstation, men hvor der stadig er stor plads til forbedringer.
4: Den gode præstation efter en helstøbt indsats, men med mulighed for stadig at forbedre sig.
5: Den fortrinlige præstation, hvor der stadig er et lille nøk op til toppræstationen.
6: Den fremragende præstation, hvor topniveauet er ramt på alle parametre.

adp-as.dk

Kim Sonne (2): Han blev hentet som erstatning under Tellerups skade, men kunne ikke fuldt ud fylde hans sko. Sonne fik flere gange chancen for at afløse Fries, da han ikke reddede nok bolde, men chancen blev ikke grebet. Sonne præsterede ni redninger på 43 forsøg i ti kampe, og det er ikke særlig prangende. Indgik slet ikke i kamptruppen efter Emil Tellerup kom tilbage fra skaden.

Emil Tellerup (4): På trods af en svingende sæson, viste Tellerup en imponerende form, da det virkelig gjaldt. Efter en skade i efteråret, kom han stærkt tilbage i marts. Kaptajnen lagde ud mod en pragtpræstation mod Aalborg i grundspillet, hvor han i slutminutterne var afgørende med vanvittige redninger. I slutspillet fortsatte den karismatiske keeper på et højt niveau, og spillede en stor rolle i den flotte tredjeplads. Over hele sæsonen præsterede han en redningsprocent på 32,5.

Thorsten Fries (4): I grundspillet var Fries en af de store profiler. Især blev han kendt som en slags straffekast-dræber, da han gang på gang reddede modstandernes straffekast. I slutspillet dalede Fries lidt i niveau, men han slog til igen i semifinalen på hjemmebane mod Aalborg, og igen i hjemmekampen mod Skjern i bronzeduellen. Fries endte sæsonen med en redningsprocent på 32,7.

Martin Bisgaard (5): En stabil performer i hele sæsonen, der især skilte sig ud i hjemmekampen mod Aalborg i slutspillet, hvor han lavede 13 mål. Har markeret sig som en af ligaens bedste fløjspillere, og blev eftertragtet af andre klubber, hvorfor FHK hurtigt fik forlænget Bisgaards aftale frem til 2026.

Mads Lenbroch (UB): Oftest set i skyggen af Bisgaard. Han lavede ti mål på 13 forsøg.

Reinier Taboada (4): Præsterede på et meget højt niveau i 2023, men var mere svingende i den første del af sæsonen. Blev skadet i den første slutspilskamp mod GOG, men vendte tilbage i udekampen mod dem og spillede siden på et højt niveau i resten af sæsonen. Taboada scorede i alt 138 mål og lavede 65 assists.

James Junior Scott (3): En spændende tilføjelse til holdet, men Scotts rolle var begrænset i slutspillet. Scotts hæmsko blev, at han er lidt af en lottokupon. På en god dag er han ustyrlig, men rammer han ikke dagen, er bundniveauet lavt. I slutspillet blev Scott hæmmet af, at FHK spillede meget syv mod seks, og i den fase af spillet benyttes han ikke. James Scott scorede i alt 117 mål i sæsonen.

Nicolaj Nørager (3): Han lavede 97 mål og 75 assists. Som sæsonen er skreden frem blev rollen større og større. I slutspillet spillede Nørager specielt en stor rolle, da han blev blandt de foretrukkende. I grundspillet var Nøragers niveau for svingende, hvilket karakteren afspejler.

Kristian Stoklund (3): Hans rolle i denne sæson har været mindre markant end tidligere, men han endte med at spille en nøglerolle, især i syv mod seks-spillet. Han lavede 99 mål på 199 åbne skud.

Anders Kragh Martinusen (3): Selvom hans spil til tider blev plaget af fejl, havde han ofte en kampafgørende rolle. Han lavede i alt 133 mål og 121 assists, men begik også 76 tekniske fejl.

Mads Christiansen (3): En solid performer givet hans rolle. Han lavede 28 mål og 15 assists.

Kasper Young (4): Særligt efter VM-pausen har Young været god. Har leveret på et stabilt niveau, og med meget syv mod seks-spil, er det vigtigt med en sikker afslutter fra fløjen, hvilket Young har været. Lavede i alt 116 mål på 161 forsøg.

Jakob Frederiksen (2): En scoringsprocent på samlet set 55 % som fløjspiller er ikke særlig prangende. Frederiksen har ikke været Gudmundssons kop the, og derfor har han heller ikke fået meget spilletid. I slutspillet, da det var nødvendigt, slog Frederiksen dog til med særligt gode præstationer mod Skanderborg Aarhus på udebane og på udebane mod Skjern i den afgørende bronzekamp.

Rasmus Meyer (3): Startede sæsonen som første valg på stregen i angrebet og som fast midterforsvarer med Balstad, men endte med kun at spille angreb. I dele af foråret blev han overhalet som første valg, men en skade til Nielsen gjorde, at Meyer endte med at få alt spilletiden i angrebet igen. Han lavede 49 mål på 77 forsøg.

Nikolaj A. Nielsen (3): På trods af en række skader, formåede han at lave 26 mål på 38 forsøg. Spillede ikke nogen rolle defensivt.

Lasse Balstad (4): Omstillingsparat og effektiv. Balstad havde fra starten af sæsonen ansvaret som forsvarsstyrmand, og som sæsonen skred frem, gik det bedre og bedre med forsvaret, der var på et højt niveau. slutspillet. Da Nielsen blev skadet, blev Balstad også benyttet som som stregspiller i syv mod seks, med succes. Han endte med at lave 40 mål på 61 forsøg.

Einar Olafsson (3): Efter en tilpasningsperiode til den danske liga, er den islandske forsvarer blevet en fast del af forsvaret, hvor han har leveret nogle fine præstationer, specielt i slutspillet. Sammenlignet med andre forsvarsspillere, er det ikke fysikken, der er kompetencen, men i stedet den taktiske forståelse og forudseenheden i spillet, som er Olafssons spidskompetence.

Gudmundur Gudmundsson (5): Selvom han tidligere er blevet beskyldt for at være stædig, har Gudmundsson demonstreret en evne til at tilpasse sig og gøre de nødvendige ændringer, når det er nødvendigt. Dette førte holdet frem til en bronzemedalje. Da holdet først forstod Gudmundssons filosofi, blev resultaterne rigtig gode.