For første gang i over et år har Reinier Taboada set hans bror og far. De er i disse dage i Fredericia, og tirsdag var de til stede til opgøret mellem mellem FHK og TMS Ringsted, hvor de kunne se Reinier lave fire mål.

Det cubanske flag er normalt at finde i blok H, hvor HK Ultras holder til, men på modsatte langside blafrede det pludselig også under opgøret.

Og det med god grund. Reinier Taboada havde støtte med fra hjemlandet, og efter kampen havde han igen tid til at tage sig af familien og vise dem rundt i den store håndboldarena.

– Det er dejlig følelse, fordi det er første gang de er her. De har fulgt mig siden jeg var barn og nu er jeg stolt af at vise mig fem for dem her, og det giver mig mere energi på banen, siger Taboada og fortæller, hvilke familiemedlemmer det drejer sig om:

– Det er min bror og far, og det er fedt at spille foran mig og som sagt giver det mig mere energi.

Med en lang distance hjem til Cuba, så er det ikke fote, at Reinier Taboada besøger familien i hjemlandet. Derfor er gensynsglæden stor.

– De ert et år siden jeg har set dem, så det er meget dejligt at have familien her, og have en god tid med dem og vise dem mit liv i Danmark, fortæller Taboada.

Reinier Taboda er bosat i Fredericia, hvor han bor i  Baldersparken. Han har derfor haft familien med rundt i byen, og blandt andet vist dem den bynære strand.

– De synes byen er dejlig, der er lidt kold, men de kan lide byen, siger Taboada med et smil.