FHK havde sat næsen op efter en sejr i den sidste grundspilskamp mod Nordsjælland, men efter en svag afslutning på kampen angrebsmæssigt, endte FHK med at tabe 25-24 på et mål i sidste sekund af gæsterne.

Fredericia Håndboldklub havde hidtil haft en god hjemmebane i denne sæson og havde før kampen mod Nordsjælland hentet 19 ud af 24 mulige point. Holdet ville forsøge at opretholde denne statistik med en sejr mod Nordsjælland. Selvom FHK fortsat manglede Nikolaj A. Nielsen, der ikke var til rådighed på grund af skade, var unge Carl Büchmann igen med.

I det første opgør mellem de to hold i sæsonen havde FHK tabt sejren i sidste sekund, og kampen endte uafgjort med en slutstilling på 28-28. I den sidste kamp i grundspillet spillede de to hold foran 1.569 tilskuere. FHK havde ikke meget på spil, men med en sejr kunne Nordsjælland ende på 12. pladsen, hvilket ville have betydning for nedrykningsspillet.

adp-as.dk

Kampen startede nervøst for begge hold, og spillet var langsomt og usikkert. Efterhånden fik FHK overhånden og kom foran 9-8 efter 21 minutter og øgede føringen til 12-9 efter 25 minutter. FHK fastholdt føringen indtil pausen, hvor stillingen var 15-12 til FHK.

FHK fik en dårlig start på anden halvleg, da Nordsjælland udlignede til 15-15 og sidenhen kom foran 15-16. Emil Tellerup kom på mål efter 42 minutter, og hans tre redninger i slutfasen gjorde et godt indhop. FHK’s angrebsspil var usikkert og blev hæmmet af Kristian Stoklund, der måtte forlade banen midtvejs i anden halvleg på grund af skade. Det blev kampafgørende, da den sikre straffekastskytte ikke var tilgængelig, og FHK brændte desuden to straffekast i slutfasen.

FHK førte stadig med 23-21 efter 48 minutter, men i resten af kampen scorede FHK kun et mål, og det blev afgørende. Nordsjælland udlignede til 24-24 med et minut tilbage, og i FHK’s sidste angreb lavede holdet en teknisk fejl. Derfor kunne Nordsjælland score i sidste angreb og vinde kampen i sidste sekund, da Matias Campbell scorede.

Resultatet betyder ikke noget for FHK’s placering i grundspillet, da holdet endte på syvendepladsen. FHK møder GOG i den første slutspilskamp den 12. april i thansen ARENA.