Fredericia Håndboldklub er klar til at trække i træningstøjet torsdag formiddag, da spillerne møder ind til den første fælles haltræning i forberedelsen til den nye sæson.

Tilføjelsen af nye spillere, som skal finde deres plads i truppen, vil sætte et spændende præg på de kommende uger. Den tyske stregspiller Evgeni Pevnov, der er flyttet til Fredericia med sin familie, er et af de nye ansigter, og han har allerede fået en forsmag på byen, som blev delt på hans Instagram. Her har man kunnet se han blandt andet har været på Østerstrand.

Den kommende torsdag markerer en milepæl for klubben, da den nye hverdag begynder. FHK har måttet sige farvel til Emil Tellerup, holdets karismatiske og tidligere anfører, som var kendt for sine afsluttende taler til træningen. Nu er det op til de andre spillere at træde i hans fodspor og skabe nye rutiner, mens de nye spillere integreres i truppen.

Den ventede storspiller, Pevnov, vil være særligt interessant at følge. Han ser ud til at være en betydelig forstærkning for holdet, hvis han kan bringe sin internationale erfaring i spil.

På en anden front vil mange holde øje med Sebastian Henneberg. Henneberg har tidligere kæmpet med skader, men hvis han kan holde sig fit, vil han være en betydelig gevinst for FHK. Trods hans skadehistorik er meldingerne positive efter hans seneste sæson i Eurofarm Pelister.

En anden spiller, der skal tage plads i rampelyset, er Tellerups afløser, Sebastian Frandsen. Frandsen, der er kendt for hans høje niveau i målet, var blandt de bedste fem målmænd i den danske liga fra 2017 til 2021 baseret på redningsprocent, og var den bedste i sæsonen 2019/20.

FHK har sagt farvel til en række spillere, herunder Nicolaj Nørager, Emil Tellerup og Rasmus Meyer. Nye ansigter som Fredrik Mossestad og Jonas Langerhuus og de førnævnte Pevnov, Frandsne og Henneberg, er nu klar til at bidrage til holdet.

Torsdag er blot begyndelsen på en ny æra i FHK. Med nye spillere klar til at præge sæsonen, er klubben mere spændende at følge end nogensinde før.

Afgange fra FHK:

 1. Mads Lenbroch (til Bjerringbro-Silkeborg)
 2. Emil Tellerup (til Lemvig-Thyborøn Håndbold)
 3. Rasmus Meyer (til Wetzlar)
 4. Jakob Frederiksen (til Ribe-Esbjerg)
 5. Kim Sonne (til HC Midtjylland)
 6. Mads Christiansen (til Aarhus HC)
 7. Nicolaj Nørager (til TTH Holstebro)
 8. Jonas Raundahl (til Nordsjælland Håndbold)
 9. Malte Pedersen (til TM Tønder)

Tilgange til FHK:

 1. Sebastian Frandsen (fra Porto)
 2. Rasmus Peluffo (fra Ajax København)
 3. Mads Emil Møller (fra Skanderborg Håndbold Elite Akademi)
 4. Jonas Langerhuus (fra HC Midtjylland)
 5. Fredrik Mossestad (fra IFK Skövde)
 6. Evgeni Pevnov (fra Hannover-Burgdorf)
 7. Sebastian Henneberg (fra Eurofarm Pelister)