FHK lignede længe en vinder i træningskampen mod Skjern, men en uskarp slutspillet, med en bagkæde, som ikke har spillet meget sammen, endte med at blive dyr. Derfor vandt Skjern kampen 27-25.

FHK spillede torsdag aften sidste træningskamp på dansk grund inden, at det den 25. august går løs på udebane mod TMS i pokalturneringen. Kampen fandt sted i Skjern Bank Arena, som FHK var tilbage i for første gang siden, at holdet vandt DM-bronze i samme hal den 10. juni.

Fredericianerne kom til kampen uden Kasper Young og Einar Olafsson, som stadig er skadet og det betød, at det der ligner den fortrukkende formation, igen startede inde. Bagkæden med Sebastian Henneberg, Reinier Taboada og Anders Kragh Martinusen startede inde og fik lang snor.

Det kørte dog ikke helt på skinner i den første del af kampen. FHK havde svært ved at få flow i spillet, og det udnyttede Skjern til at komme foran med 7-4. Derefter gik Skjern i stå samtidig med, at FHK spillede sig op og løftede niveauet i forhold til starten af kampen. Evgeni Pevnov viste klassen på stregen og i bagkæden bød Henneberg sig til scoringer.

adp-as.dk

Efter en stillingskrig fik FHK udlignet til 8-8. Derefter bølgede kampen lidt frem og tilbage inden, at det lykkedes FHK at trække fra og gå til pause foran med 13-12 efter, at James Junior Scott scorede første halvlegs sidste mål.

Fra anden halvleg start kom Sebastian Frandsen på kassen. Det har været kotume i de øvrige kampe, at Thorsten Fries og Frandsen har stået en halvleg hver, og det mønster fortsatte. Til gengæld var der ikke udskiftninger for at få hele holdet i kamp, som man ellers kan se det normalt i træningskampe. I første halvleg var Kristian Stoklund, som tidligere torsdag blev offentliggjort som ny spiller i KIF Kolding fra næste sæson, kun benyttet i et enkelt overtal og på straffekast. Jonas Langerhuus måtte også konstatere, at vejen til spilletid var lang.

Gudmundur Gudmundsson havde en plan om at lade det, som han mener er de bedste spillere, få det meste af spilletiden, og på stillingen kunne det også afspejles, at niveauet ikke dalede. I anden halvlegs indledning kom FHK nemlig foran med 16-13. Fremmarchen for FHK fortsatte, da føringen kom op på 21-17.

Det fik Skjerns cheftræner Henrik Kronborg til at forlange timeout. Efter timeouten fik Jonas Langerhuus spilletid på højre back, efter i et par minutter forinden, at have vikarieret som højre fløj, da Fredrik Mossestad fik et kort hvil. Til gengæld var der fortsat ikke spilletid til Stoklund i etableret spil. Med ti minutter tilbage af kampen blev det Kristian Stoklund-tid for alvor. Stillingen var 22-21 til FHK, men straks satte playmakeren sig igennem, og sikkert scorede han til 23-21.

Derfra begyndte det at gå nedad bakke for FHK. Jonas Langerhuus humpede fra banen, og måtte blive erstattet af Nikolaj Petersen. I den restererende del af kampen havde FHK det svært angrebsmæssigt samtidig med, at Skjerns Noah Gaudin steppede op og var kampafgørende. Det endte med, at Skjern derfor vandt kampen 27-25.

FHK rejser fredag til Tyskland, hvor de lørdag møder Gorenje Velenje og søndag SC Magdeburg.