FHK’s hjemmebane er frygtet og berygtet. I sidste sæson spillede holdet 18 hjemmekampe i egen hule og hentede fuldt udbytte i 13 af dem. I dag venter en ny hjemmekamp mod Skjern, som fredericianerne derfor på papiret har en god chance mod.

FHK skuffede, da de i onsdags måtte nøjes med uafgjort på udebane mod Lemvig-Thyborøn. Det fortæller også historien om FHKs svaghed: Præstationerne på udebane. Fraregnet slutspilspuljen i sidste sæson har FHK notorisk ikke præsteret som forventet på udebane. I grundspillet sidste sæson blev det kun til syv point på udebane, og sæsonen før det blev det til ni point i fremmed halgulv.

Til gengæld har FHK opbygget en bastion i thansen Arena, som er frygtet af alle hold i ligaen. Når man taler med både spillere og trænere, tror de altid på, at de kan vinde i egen hal. Ser man bort fra GOG og Aalborg, betragter FHK sig som favoritter mod alle andre hold. I sidste sæson tabte FHK point hjemme mod BSH, der vandt på et mål i sidste sekund, og Skjern udlignede også i sidste sekund. I begge hjemmekampe mod GOG blev det til nederlag, ligesom det også blev til et nederlag i grundspillets sidste kamp mod Nordsjælland, som ikke havde nogen sportslig betydning.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Derfor er det med begrundet tro på tingene, når FHK går ind på halgulvet i thansen Arena. Det er ikke på hjemmebane, at FHK skal øge bundniveauet betragteligt, selvom man for selvforståelsens skyld gerne vil veksle sidste sæsons pointtab mod Skjern, BSH og Nordsjælland til sejre. Første skridt blev taget med en sikker sejr mod BSH i sæsonpremieren, og nu skal FHK følge trop mod Skjern.

Kampen mellem de to hold bliver et gensyn for sidste sæsons duelanter om bronzen. FHK viste sig som det mest kyniske hold, da det hele skulle afgøres i den tredje kamp, og så kom bronzemedaljerne hjem til postnummer 7000, hvor der udbrød folkefest over de historiske DM-medaljer.

adp-as.dk

Siden dengang er der skiftet ud på de to hold, som på papiret er i en endnu stærkere udgave. Skjern har blandt andet fået den franske playmaker Noah Gaudin og portugisiske Joaquim Nazaré som de mest markante spillere. Sidstnævnte blev i sidste sæson topscorer i den spanske liga.

Skjern har dog endnu ikke opnået sæsonens første sejr i ligaen. I den første kamp fik de en afklapsning på udebane mod Aalborg med 38-25, mens det i onsdags blev til 28-28 mod Skanderborg AGF Håndbold. Om det ændrer sig efter kampen mellem FHK og Skjern, vil tiden vise. Kampstart mellem de to hold er klokken 16:10.