Fredericia Håndboldklubs 1. divisionsdamer er oprykkere. Det samme er HØJ, som de mødte søndag, og derfor havde de sat næsen op efter point. Men det skete ikke, da måltavlen efter de 2×30 minutter viste 26-21 til gæsterne.

Tre kampe, tre nederlag.

Det er status for FHK efter det søndag blev til et nederlag mod HØJ. I de øvrige kampe er det blevet til nederlag mod DHG og Hadsten, som var mere spiselige nederlag end mod HØJ, da de to hold er etablerede 1. divisionshold. Søndag skulle have været dagen, der gav FHK point på kontoen, og med det inprintet i spillerne, sendte Mia Nygaard Hansen sit mandskab på banen i thansen ARENA.

Anført af et stærkt forsvar og især Mathilde Niess og Maria Hustad i målscorerens rolle, kom FHK foran 6-2 efter knap ti minutter. Det fik HØJ til at tage timeout, og derefter vendte kampen på hovedet.

– Vi lavede ti tekniske fejl, og det blev udslagsgivende i forhold til, hvordan man straffes på dette niveau. Vi kæmpede for at finde et flow, der virker. Vi kom til mange chancer, men vi brændte, siger Mia Nygaard Hansen.

Hun kunne se gæsternes Natasja Clausen tage fra i målet. Clausen er tidligere mangeårig keeper i ligaen, og ude på banen boltrede Liv Navne sig. FHK gik helt i stå efter HØJ’s timeout og havde en scoringspause på 12 minutter. Det blev kendetegnende for resten af kampen, at FHK havde det svært angrebsmæssigt. HØJ kom foran med 11-7 efter 28 minutter, men et mål af Alberte Mørk og Mathilde Niess gjorde, at pausestillingen var 11-9 til HØJ.

I anden halvleg kom FHK tættere på og var bagud 16-15 med et kvarter igen. Der lå potentielle point i luften for FHK, som med 11 minutter igen var bagud 19-18. HØJ tog timeout, og med fire mål i træk lukkede den sjællandske klub kampen, som endte med en sejr til HØJ på 26-21.

– Vi må bare konstatere, at vi er et oprykkerhold, og det er HØJ selvfølgelig også, men de har hentet tidligere ligaspillere ind, som har mere rutine end os. Jeg synes, at HØJ’s sejr blev et mål eller to for stor, men vi er vores egen værste modstander lige nu. Vi skal hæfte os ved, at vi ikke er blevet kørt over i nogen af kampene, men vi er frustrerede efter i dag. Vi havde håbet på point, og det skete ikke, siger Mia Nygaard Hansen.

I nederlagets stund ser Mia Nygaard Hansen tilbage på, at FHK har tabt de tre første kampe i 1. division med henholdsvis 30-22, 22-18 og altså 26-21 til HØJ.

– Nederlaget til DHG på 30-22 er misvisende, da det kun var en periode, hvor vi gik helt ned, der gjorde forskellen. Vi pressede Hadsten længe også. Der ligger point lige om hjørnet, som venter på os, siger FHK-træneren.

Mia Nygaard Hansen holder dog hovedet højt. Hun har mindet sit hold om, at pointene nok skal komme.

– Vi er nødt til at fokusere på de gode ting. Vi kom frem til chancerne, og vi skal huske på, at vi er et oprykkerhold. Vi skal tilrettelægge træningen, så vi er skarpe. Vores fællesskab er nøglen. Alle vil det, og det skal få os til at overleve i rækken, siger hun.

Efter de første tre kampe er FHK ét ud af tre hold, der endnu ikke har hentet point. To hold rykker ned fra 1. division, og med den nuværende målscore på -16 er FHK på tredjesidstepladsen. De to hold under stregen er TMS Ringsted og Aalborg HK, som begge har en dårligere målscore end FHK.