Fredericia Håndboldklubs DM-sølvvindere blev hyldet med rådhuspandekager, inden turen gik videre til rådhuspladsens scene. Fra scenen blev FHK hyldet. Der blev talt, klappet og taget massevis af billeder. Formand for Fredericia Håndboldklub, Bent Jensen, sendte samtidig en historisk tak til en tidligere borgmester og FHK-spilleren Sebastian Henneberg lovede guld i den kommende sæson.

Pandekagerne var linet op i forhallen på rådhuset i Fredericia. Til en mere formel seance, kun for byrådsmedlemmer, direktionen i Fredericia Kommunen og Fredericia Håndboldklub. Her blev gæsterne budt på pandekager med tilhørende drikkevarer. Der blev talt på kryds og tværs ved de opstillede borde, inden klokken nærmede sig 17:00, hvor turen gik ud via den røde løber.

I rådhusets forhal var det tid til snak og pandekager. Her mellem byrådsmedlem Palle Dahl og Anders Kragh Martinusen. Foto: AVISEN

Borgmester Christian Bro (A) tog ordet på scenen og bød spillerne velkommen foran de flere hundrede fremmødte fredericianere, der havde taget opstilling på rådhuspladsen.

– Vi er sikre på, at der venter mange store oplevelser sammen med jer og byen fremover, og det er godt, et sportshold kan. Jeg ved, at andre kalder sig byens hold, men det ægte byens hold står bag mig, sagde borgmesteren.

Tidligere borgmester blev takket

En stor folkemængde var mødt frem for at hylde FHK. Foto: AVISEN

Bro overlod mikrofonen til Fredericia Håndboldklubs formand, Bent Jensen, der rettede en stor tak til HK Ultras og hele Fredericia for den opbakning, som klubben har fået, i sæsonen i almindelighed, men i særdeleshed i finaleserien.

– Tak for den opbakning klubben og FHK, har fået. Lad os starte med dem, der står foran i de røde trøjer. HK Ultras er ikke sølvmedaljer, men verdensklasse. For mig at se er der ingen tvivl om den anden DM-finale, hvor vi trak det længste strå og vandt med en, var fordi I sammen med sponsorer og samarbejdspartnere fyldte arenaen og gjorde den helt elektrisk og satte dem under enormt pres. Det er Danmarks mest intime arena, sagde Bent Jensen.

Derefter drejede talen sig i en anden retning. Takken fortsatte, men denne gang var det en tidligere borgmesteren, der blev rost af Bent Jensen for at gøre det muligt at løfte håndbolden fremad og foran sin tid.

– Jeg vil gerne uddele en tak til byrådsmedlemmerne, men også til et byrådsmedlem, der ikke er her: Jacob Bjerregaard. Vi fik den fuldstændig vanvittige idé i oktober 2014, da vi sagde FHK skulle i ligaen. Jeg havde lige lært Jacob at kende, da jeg sagde, at vi skulle bruge en arena. Så sagde han, at vi skulle væk fra 3. division først. Jacob og hans byrådskolleger på daværende tidspunkt tænkte ind i tingene og tænkte; okay, nu kommer I i 2. division og 1. division, og vil I i ligaen, så skal I bruge faciliteter, og så byggede man en arena til os, som vi flyttede ind i i 2018. Den dannende grundlaget for, hvor vi er i dag. Vi var foran vores tid, og det er fantastisk, hvad vi har nået, og skal vi til næste skridt, skal vi sørge for, at flere i de røde trøjer kan komme til håndbold, og det er det næste, der kommer, sagde Bent Jensen.

Gudmundur Gudmundsson fortalte om sæsonens bedrifter. Foto: AVISEN

Inden Jensen rundede af, var det tid til at hylde spillerne og trænerteamet, der fik ord med på vejen.

– Dem, der skal have den største tak og hyldest, er spillerne bag mig. Spillerne er én ting, og umiddelbart er det dem, der kaster bolden i mål, men uden et setup bagved, ligefra utroligt mange frivillige i den forening, vi er, og dem, der er organisatorer, dem, der vasker tøjet, og uden dem, spillede vi i bar mave og underhylere. Det er også fantastisk. Spillerne gør det fantastisk, og vi skal have en dirigent for, at det hele spiller fantastisk. Jeg må sige, at den stab vi har med fysioterapeuter, trænerteamet med Wollesen og Houmark, der har været med på rejsen, og Gudmundur osv. Lad os give dem en kæmpe hånd. Tak for opbakningen, den får vi rigtig meget brug for til næste sæson, når vi skal spille i Europa. Enten skal vi spille noget, vi glæder os rigtig meget til, eller noget, vi glæder os enormt til – vi ved ikke hvad det bliver endnu, og så skal vi have fyldt arenaen, sluttede Bent Jensen.

Spiller vil veksle sølv til guld

På vegne af spillertruppen trådte anfører Lasse Balstad og Sebastian Henneberg frem på scenen. Balstad overlod mikrofonen til Henneberg, idet der er en lille sprogbarriere fra norsk til dansk. Fra mikrofonen kom Sebastian Henneberg med sød musik og et løfte til næste sæson.

– Det har været en fantastisk opbakning hele sæsonen. Jeg tør godt sige, at det her fad, som Lasse står med (fadet som bevis på, at FHK endte som nummer to), er til os alle sammen, og vi deler det gerne med jer. I er ligeså stor del af det som os, og vi glæder os til næste år, hvor vi skal i Europa, og mon ikke vi veksler den der til noget af guld. Lad os sige det, sagde Henneberg, som modtog stor applaus for den sidste bemærkning med guld.

Sebastian Henneberg og Lasse Balstad. Foto: AVISEN

Da Henneberg atter overlod ordet til Christian Bro, var det tid til at slutte den formelle del af fejringen af med et trefoldigt leve for det fredericianske håndboldhold. Efterfølgende var det tid til selfies, autografer og en sidste håndboldsnak, inden håndboldsæsonen 2023/24 går på hæld i Fredericia.

Læs og gense også: