Steen Wrist stopper som borgmester i Fredericia før tid. Venstres politiske ordfører, Peder Tind, forstår beslutningen og anerkender det arbejde, som Wrist har udført.

Tidligere på året meldte Steen Wrist ud, at han ikke genopstiller som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet til kommunalvalget i 2025. Nu er det meldt ud, at han træder af før tid.

– Jeg vil gerne takke Steen for godt samarbejde og en god indsats for Fredericia. Politik er ikke altid nemt, man er på hele tiden som borgmester. Vi har stor grund til at takke Steen for hans indsats, og jeg ønsker ham held og lykke med hans nye job og fremtid. Jeg ser frem til at arbejde sammen med den nye borgmester, siger Peder Tind.

Tind forstår, at Steen Wrist slog til, da han blev tilbudt et job hos Laugesens Have A/S som forstander.

– Det er en privat sag. Jeg har stor respekt for at træffe beslutningen, og særligt fordi han vil have mere tid med familien. Jeg ved godt, hvad det vil sige at have afsavn. Det er et krævende job at være borgmester, så jeg forstår ham. Jeg tror, uden at kende fremtiden, at det med at borgmestrene holder i 20 år, det kommer vi til at se færre af, da en borgmesterpost er meget krævende og derfor er det naturligt at vælge kortere perioder. Det er min analyse af det, og det ser man også mange steder med sygemeldinger og der skiftes hyppigere ud, forklarer Peder Tind.

Steen Wrist blev indsat som borgmester i en hektisk periode, hvor daværende borgmester Jacob Bjerregaard trak sig, og siden fulgte en hektisk tid med advokatundersøgelser. Med tiden er der kommet ro på bagsmækken, og det glæder Peder Tind.

– Fredericia står et godt sted. Jeg er optimist på byens vegne, og der er nogen opgaver foran os, og der er en vision og udfordringer på folkeskoleområdet. Der er fortsat opgaver, der skal løses, men vi står et godt sted og Steen har skabt gode resultater, som jeg vil ønske ham tillykke for. Han gik ind i et valg på en svær baggrund, og det har vi alle stor forståelse for, og det er også det, uden at vide det, er noget der har slidt ekstra hårdt. Der har været stormvejr, og vi er et sted nu, og som jeg har sagt, det vigtigste er vi fokuserer på indholdet, men vi har haft fokus på at rydde op af gode grunde og være optaget af advokatundersøgelser. I dag kan vi diskutere midtbystrategi og visioner, og andre ting vi arbejder med, det er noget af det, der er godt. Det er fremdrift, slutter Peder Tind.