19-årig Malthe Hejsel har indgået en ny treårig aftale med Fredericia Håndboldklub.

Malthe Hejsel bliver til næste sæson førsteårs senior, og i den forbindelse har han forlænget aftalen med FHK.

– Malthe er et af de talenter, vi tror rigtig meget på. Vi har set Malthes udvikling igennem de seneste par år, og den har været rigtig god, og vi ser gode muligheder for at bygge endnu mere på ham. Vi har senest set med Jonas Kruse, hvordan en af vores egne unge spillere nu er en etableret del af ligaholdet, og det tror vi på, at Malthe kan gå samme vej, siger administrerende direktør Thomas Renneberg-Larsen.

Hovedpersonen selv, der er en højrehåndet bagspiller, kommer til at træne fast med ligaholdet fra næste sæson.

– Planen er, at jeg primært skal spille på 2. divisionsholdet, men træne fast med ligaholdet det første års tid. Så må vi se, hvad der skal ske i det andet og tredje år af aftalen, men mit håb er, at jeg kommer til at slå igennem og få chancen på ligaholdet, siger Malthe Hejsel.

På afstand har Hejsel kunnet se Jonas Kruse få chancen på ligaholdet, og det er motiverende for ham som ung spiller.

– Det er fedt at se en ung spiller få chancen, og det er også det, der har været med til at gøre, at jeg har forlænget min kontrakt, da jeg kan se, at man giver de unge chancen. Nu har jeg selv set Kruse, der er to år ældre end mig, slå igennem, og det giver mig tro på, at jeg også kan, forklarer Malthe Hejsel.

Flere gange i indeværende sæson har Malthe Hejsel været med på bænken til ligakampe samt fået indhop i pokalturneringen mod lavere rangerende hold, ligesom han har trænet med ligaholdet flere gange.

– Det har været fedt at være med til kamp og få lidt minutter og mærke niveauet. Når jeg har været med til træning, har det været en helt anden rolle for mig end når jeg har trænet med U19. På U19-holdet er jeg en, der lærer fra mig, mens jeg på ligaholdet er i en helt anden rolle, hvor det er de ældre, som kommer med råd og vejledning til mig, og det er med til at hjælpe mig med at udvikle mig, slutter Malthe Hejsel.