Alle seks fodboldklubber i Fredericia Kommune er gået sammen om at etablere ét tilbud om fælles træning og talentudvikling af piger mellem 13 og 19 år.

Fodboldklubberne i Fredericia Kommune har allerede en aftale om fælles træning og talentudvikling af fodbolddrenge.

Den 1. juli 2023 træder en ny aftale mellem kommunens seks fodboldklubber i kraft, og dermed bliver et lignende samarbejde om at udvikle pigefodbolden i Fredericia en realitet. Det betyder, at de piger mellem 13 til 19 år, der i dag spiller i seks forskellige fodboldklubber rundt om i kommunen, efter sommerferien skal træne sammen.

– Jeg er meget tilfreds med, at pigefodbolden i Fredericia Kommune nu er lykkes med at forene sig. Lige netop i denne aldersgruppe oplever vi tit et frafald. Men ved at samle spillerne, så håber vi at kunne motivere endnu flere piger til at blive ved med at spille fodbold. Så jeg er sikker på, at det nye samarbejde kommer til at få stor betydning for kommunens fodboldinteresserede piger og for udviklingen af pigefodbolden, siger Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Udvikling inden for kommunegrænsen

Også næstformanden for udvalget David Gulløv ser frem til det nye samarbejde mellem de seks fodboldklubber.

– Det er vigtigt for mig, at vi inden for kommunegrænsen har de udviklende fællesskaber, der skal til, så Fredericias unge sportsudøvere ikke er nødt til at køre uden for byen for at dyrke og udvikle deres passion og deres talent. Det er samarbejdet mellem Fredericias klubber og foreninger med til at understøtte, siger han.

Også hos de seks fodboldklubber ser man frem til det nye samarbejde, der formelt træder i kraft den 1. juli.

– Formålet med, at vi nu samler os på tværs af kommunen, er, at fastholde pigerne i fodbold, gennem hele deres ungdom. Vi vil forene kræfterne og tilbyde pigerne i Fredericia et godt og trygt fællesskab omkring fodbolden. Et fællesskab hvor der er plads til alle, men også et sted hvor alle kan blive udfordret på det niveau, de nu befinder sig. Jeg synes, det sender et stærkt signal – både til pigerne og deres forældre, men også til resten af fodbold-Danmark – at vi i Fredericia står sammen om pigefodbolden. Og mit håb er, at det nye samarbejde kan få endnu flere piger til at spille fodbold, siger René Pløen, der er talsperson for de seks klubber i den nye samarbejdsaftale.

Fakta: Hvilke klubber er med og hvor skal der trænes?

Følgende klubber er en del af den nye samarbejdsaftale for pigefodbolden:

 • TSIF Fodbold
 • EGIF fodbold
 • KFUMs Boldklub
 • FfF
 • BPI fodbold
 • Fredericia KF


Træningen foregår ikke kun et sted, men skifter mellem de seks klubber efter en lokationsmodel:

 • Mellem påske og efterårsferien placeres to træninger i et lokalsamfund og en træning ved FIC
 • Fra efterårsferien og frem til påske placeres en i lokalsamfundet og to træninger placeres ved FIC

Samarbejdsaftalens 3 formål:

 • At fremme interesse for pigefodbold
 • At arbejde med en fælles tilgang til rekruttering af pigespillere
 • At sikre gode udviklende pigefodboldmiljøer for spillere på alle niveauer