Efter en omhyggelig proces ser det ud til at Fredericia Kommune endelig er klar til at afsløre sin nye kommunaldirektør. Denne højtprofilerede stilling har stået tom siden afskedigelsen af Camilla Nowak Kirkedal den 31. marts, hvilket har givet kommunen mulighed for at tage sig tid til at finde den helt rette person, der kan styrke byens fremtidige udvikling.

Kommunen nedsatte et ansættelsesudvalg kort tid efter Kirkedals afskedigelse. AVISEN erfarer, at der i dag er et ekstraordinært byrådsmøde, hvor sagen om den nye kommunaldirektør forventes at blive drøftet.

Ansættelsesudvalget, der har haft det afgørende ansvar for at finde Fredericia Kommunes nye kommunaldirektør, har bestået af en bred vifte af nøglepersoner fra forskellige områder i samfundet. Her er den komplette liste over medlemmer:

 1. Steen Wrist (S), Borgmester
 2. Søren Larsen (S), 1. Viceborgmester
 3. Susanne Eilersen (DF), 2. Viceborgmester
 4. Cecilie Roed Schultz, Enhedslisten
 5. Connie Maybrith Jørgensen, SF
 6. Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige
 7. Peder Tind, Venstre
 8. Tommy Rachlitz Nielsen, Konservative
 9. Jens Gamauf, IBC-direktør
 10. Bent Jensen, Formand for Business Fredericia
 11. Mette Heidemann, Konstitueret kommunaldirektør
 12. René Olesen, Direktør for vækst, teknik og klima
 13. Marlene Svane, HK fællestillidsrepræsentant
 14. Per Lundsgaard Breckling, Formand for Fredericia Lærerkreds

Disse medlemmer repræsenterer en bred vifte af interesser og perspektiver, hvor formålet har været en sikring af, at den valgte kandidat har de nødvendige kvalifikationer og visioner til at lede Fredericia Kommune ind i fremtiden.

Med en klar vision om at ansætte en kommunaldirektør, der kan bringe Fredericia i en ny og spændende retning, har udvalget arbejdet ihærdigt med at finde den perfekte kandidat, fortæller kilder. Ansøgningsfristen den 11. juni gav udvalget et felt af potentielle ansøgere, og siden da har de holdt samtaler med de mest lovende kandidater.

Ifølge vores oplysninger blev feltet til sidst indsnævret til to stærke kandidater, hvoraf den ene nu er valgt til stillingen. Denne beslutning markerer slutningen på en lang og grundig proces, og en ny begyndelse for Fredericia Kommune, der har været plaget af ledelsmæssige udskiftninger de sidste år.

Byrådet er derfor indkaldt til det ekstraordinære byrådsmøde torsdag eftermiddag, hvor den formelle godkendelse af den nye kommunaldirektør skal finde sted. Umiddelbart efter mødet forventes det at offentliggørelsen sker, og den nye leder for kommunens daglige drift vil træde frem i lyset.

Den nye kommunaldirektør får en stor opgave i at føre Fredericia gennem de kommende års udfordringer. Den kommunale økonomi, hård konkurrence fra andre kommuner om bosætning og placering af virksomheder, samt ikke mindst forventede reformer fra Christiansborg vil være i centrum af kommunaldirektørens opgaver.