FHK har haft en svær start på sæsonen med hjemmekampe mod BSH og Skjern. Nu går holdet ind i en ny fase, hvor holdet i de kommende fire kampe krydser klinger mod hold, som forventeligt ender under fredericianerne i tabellen.

Fem point efter tre kampe.

adp-as.dk

Det er status for FHK, der har hentet hjemmebanesejre mod BSH og Skjern, mens det blev til uafgjort på udebane mod Lemvig-Thyborøn. De to hjemmekampe var mod modstandere, som FHK gerne vil måle sig med, mens uafgjort mod Lemvig var en skuffelse.

– Jeg havde gerne solgt den for det, siger FHK’s direktør, Thomas Renneberg-Larsen, som glæder sig over sejrene på hjemmebane, men til gengæld ærgrer sig over, at sækken ikke blev snøret mod Lemvig.

– Fem point er det næstbedste, når vi ikke har fået seks point. At slå BSH og Skjern er fedt, og vi lukkede ikke Lemvig-kampen, som vi burde have vundet. Vi er glade, for vi kunne have tabt deroppe, som kampen udviklede sig, siger Larsen.

Nu kan han se frem til fire kampe mod Mors-Thy (ude), Ribe-Esbjerg (hjemme), SønderjyskE (ude) og TMS Ringsted (hjemme), inden den næste svære kamp mod GOG venter.

– Nu starter næste etape. Vi skal matche og slå dem, vi møder i den kommende tid, på papiret. Men et er noget på papir, noget andet er virkelighed. Eksempelvis har vi ikke gode erfaringer på udebane mod Mors, som vi ikke har slået deroppe i nyere tid. Vores mål er at ende i top-4, og så skal vi slå hold som BSH og Skjern på hjemmebane. Faktisk burde vi have slået Skjern større. I en kamp som den mod Skjern, hvor de kommer med en del skader, er vi favoritter, og det ville være skuffende, hvis vi ikke vandt. Kigger man i det store hele, er de næste kampe også vigtige, selvom det er mod hold længere nede i tabellen, påpeger Thomas Renneberg-Larsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kampen mod Lemvig ærger stadig direktøren, der kunne have set FHK have haft maksimum point, hvis der ikke var kommet et udfald midtvejs i anden halvleg.

– Det var vores egen skyld. Vi spillede os til mange chancer. Vi må ikke brænde så mange chancer, som vi gjorde. Vi skal være skarpere. Et point er ok, og nu fik Lemvig også point mod Nordsjælland, så de viser, at de ikke er så dårlige. I det hele taget virker ligaen stærkere i år, da alle hold allerede nu har fået point. Det viser, at hvis man ikke har en god dag, smider man point, siger Thomas Renneberg-Larsen.

Hans mål er klart: FHK sigter efter top-4 i grundspillet, som giver adgang til europæisk håndbold til næste sæson. Derfor er starten essentiel.

– Vi står virkelig godt i forsvaret, og vores keepere er også kommet godt fra start. Det halter mere i angrebet, men det skal nok komme. Vi skal have skrabet så mange point sammen som muligt, og det er vi kommet godt i gang med, siger Thomas Renneberg-Larsen.

FHK spiller igen på søndag. Modstanderen er Mors-Thy på udebane, og den senest daterede FHK-sejr på udebane mod dem er den 8. oktober 2008, hvor FHK vandt 37-29. Siden har fredericianerne gæstet Mors-Thy syv gange, hvor det er blevet til nederlag alle gangene, og søndagens kamp mod dem bliver ikke nemmere af, at Mors-Thy i denne sæson har oprustet.

De har hentet brødrene Frederik og Henrik Tilsted fra henholdsvis TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg, og ikke mindst er Henrik Toft Hansen kommet til klubben fra PSG. De har alle tre det til fællles, at de har fået deres håndboldopdragelse i Mors-Thy, som vil brande sig med, at de har lokalforankrederede spillere. Ligeledes går de højt op i talentarbejdet, hvor de i de seneste år har duelleret med GOG om guldet i U19-ligaen. Det vidner om det høje niveau, som Mors-Thys ungdomsafdeling har, og det kombineret med rutinerede spillere, som har været ude at få hår på brystet, skal gøre, at de bliver en fast deltager i slutspillet.

I denne sæson er Mors-Thy kommet fornuftigt fra land med tre point i tre kampe. Det blev til uafgjort mod KIF Kolding, et forventet nederlag til Aalborg, og senest bankede de Skanderborg AGF Håndbold med 36-26 på udebane. Efter kampen sagde deres træner, Niels Agesen, at Mors-Thy endda havde brændt en del store chancer undervejs, hvilket understreger morsingborenes præstation i kampen. FHK får derfor ikke en nem opgave på søndag på en udebane, hvor de pr. tradition har haft det svært, og i de i alt ti udekampe, som de har spillet mod Mors-Thy, kun har vundet to gange.