Fredag den 15. september fik Fredericia besøg af transportminister Thomas Danielsen fra Venstre. Besøget startede hos ADP i Port House og fortsatte senere til et offentligt arrangement på Taulov Container og Baneterminal, organiseret af Venstre i Fredericia.

På slaget 14:15 trådte ministeren ind i Port House, hvor han blev budt velkommen af en række nøglepersoner i Fredericia, herunder borgmester Steen Wrist fra Socialdemokratiet, Venstres politiske ordfører Peder Tind, kommunaldirektør Thomas Japp og ADP A/S’ direktør, Rune D. Rasmussen.

Peder Tind, Thomas Danielsen og Steen Wrist. Foto: AVISEN

Efter en kort introduktion fra Wrist satte alle sig ved mødebordet. Wrist begyndte med at præsentere havneselskabet ADP og dets rolle i Fredericias udvikling, hvorefter han overlod ordet til Rune D. Rasmussen. Mødet centrererede sig om Fredericias potentiale som en strategisk knudepunkt i Danmarks grønne transport- og energiinfrastruktur. Det omfattede en dybdegående diskussion af Taulov Dry Port, havneudvidelsesprojektet og den nyligt etablerede Fredericia Container Terminal. Hovedmålet var at give ministeren et nuanceret indblik i byens kapabiliteter som et centralt hub for CO2-reduktion, brintproduktion og andre former for grøn energi.

Efter et intenst 45-minutters møde satte delegationen kursen mod Kongens Kvarter i Taulov. Her havde Venstre Fredericia organiseret et åbent møde i en lagerhal ved Taulov Container og Baneterminal. Niels Martin Vind fra Venstres byrådsgruppe åbnede arrangementet, som også inkluderede præsentationer fra Klaus G. Andersen og Amalie Laigaard fra Fredericia Shipping, samt Rune D. Rasmussen fra ADP. Endelig fik Thomas Danielsen, dagens hovedperson, lejlighed til at svare på spørgsmål fra de omkring 50 fremmødte borgere og erhvervsfolk. En lokal virksomhedsejer udfordrede ministeren på regeringens strategi for erhvervsfremme, spørgende om der var en plan for aktivt at “satse” på virksomheder, fremfor blot at investere i projekter med garanteret afkast.

Thomas Danielsen svarede på spørgsmål. Fot: AVISEN

Afslutningsvis tog Peder Tind ordet og udtrykte sin begejstring for det positive momentum, som Fredericia oplever, specielt i forhold til grønne projekter. Han fremhævede den værdifulde rolle, som ADP, Business Fredericia og andre lokale aktører spiller i byens transformation mod en mere bæredygtig fremtid.

Samlet set blev Thomas Danielsens besøg i Fredericia en produktiv udveksling af ideer, visioner og konkrete planer for fremtiden. Ministeren lod til at være imponeret over det omfattende arbejde, der allerede er i gang, samt det potentiale som Fredericia tilbyder som et centrum for grøn innovation og infrastruktur. Med en masse inputs og indspark drog han hjem til familien igen fredag klokken 16:15.