Den 28-årige Daniel Thybøl fra Fredericia er den yngste landstræner i dansk dartsports historie, og i den forgangne uge fik han en fornem landstrænerdebut, da han og det danske herrelandshold rejste til Island for at deltage i de nordiske mesterskaber.

I skarp konkurrence med Sverige, Norge, Færøerne og Island var Danmarks officielle målsætning en samlet andenplads ved mesterskaberne, der blev afholdt fra torsdag til lørdag. Denne målsætning blev indfriet, da de otte danske herrespillere sluttede mesterskabet på en overbevisende andenplads. Her var der dog stadig et stykke op til forhåndsfavoritterne fra Sverige.

– Vi er overordnet set godt tilfredse med vores samlede resultat ved mesterskabet, men vi synes også, at vores spil rakte til mere, end hvad medaljehøsten gav udtryk for, udtaler Daniel Thybøl.

– Vi vidste på forhånd, at Sverige ville blive svære at bide skeer med, men de var langt fra så dominerende, som resultaterne umiddelbart indikerer. Jeg synes, vi matcher dem godt, men de viser bare, at de har stået i de her situationer oftere end os, og at deres erfaring fra de store scener ikke kan undervurderes, tilføjer den debuterende landstræner.

Samlet set lykkedes det Danmark at hive tre medaljer med hjem ved de nordiske mesterskaber, hvor der spilles dart i disciplinerne single, double og holdkamp. Her vandt de danske herrespillere sølv i holdkampen og bronze i doublerækken. Herudover blev det til en samlet sølvmedalje i det overordnede regnskab, hvor der gives point til de respektive lande på baggrund af deres placeringer i de forskellige discipliner.

Det danske landshold ved de nordiske mesterskaber blev repræsenteret af Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak, Tonni Sørensen, Jeppe Møller Stolt, Michael Mogensen, Tom Veje Kristensen, Mikkel Knudsen og Jon Hegaard Kirkeby.

Til daglig arbejder landstræner Daniel Thybøl som folkeskolelærer på Kirstinebjergskolen i Fredericia, og næste gang han skal søge om fri fra arbejde, bliver ved europamesterskaberne i Slovakiet til september.