Inger Nielsen (O) er retur ind i den politiske manege i Fredericia Byråd for en stund. Hun er kendt som et byrådsmedlem, der elsker at stille spørgsmål, også de spørgsmål, der er upopulære.

Inger Nielsen slår fast, at hun ikke kommer til at lave om på sig selv, så det er ikke en ny Inger Nielsen, der afløser Palle Dahl i hans sygdomsperiode. I første omgang tager hun det dog stille og roligt.

– Jeg tager det stille og roligt, dels kender jeg de to af udvalgene godt; Børn og Skole, Unge og Uddannelse, men også tekniskudvalg. Jeg har siddet i de udvalg før, så det skal jeg nok klare. Det drejer sig nok om et par møder i første omgang, Palle vender nok retur efter nytår, siger Inger Nielsen.

Inger Nielsen glæder sig til gensynet med de politiske kolleger.

– Det bliver nok som i gamle dage, jeg glæder mig til afløserperioden for Palle, og så tager jeg det som det kommer. De opgaver, der er, skal nok blive løst. Det er altid noget særligt at sidde i byrådet. Det er en ære at repræsentere borgerne. Det er dejligt, når man kan bruges igen. Jeg glæder mig til at starte igen, og se nogle af mine tidligere byrådskolleger igen, fortæller Inger Nielsen.

Inger Nielsen er også klar til at undersøge emner igen, det er min rolle i byrådet, slår hun fast. Det er sådan, jeg er.

– Der skal da gang i spørgerunden igen, hvis lejligheden byder sig. Jeg kan godt lide at stille spørgsmål. Det skal der ikke herske tvivl om. Jeg har søgt aktindsigter løbende, det kan man, når man sidder udenfor, men når man sidder indenfor, kan man få aktindsigter. Jeg kan godt lide at stille de spørgsmål, andre ikke kan lide at stille. Det er nok mit kendetegn, siger Inger Nielsen og slutter:

– Jeg laver ikke mig selv om, jeg skal holde ud at kunne se mig selv i spejlet. Folk, der kender mig, de ved, hvordan jeg er. Men nu skal jeg jo lige ind og se, hvad der foregår. Men det er ingen hemmelighed, at jeg søger aktindsigter løbende, senest med konsulentregningerne til kommunen.

Læs også