I går kunne Grøn melde alt udsolgt i Aalborg, og i dag kan Muskelsvindfonden og Tuborg også offentliggøre, at Kolding er udsolgt. I alt 18.000 publiummer har købt billet til koncertdagen, og dermed nærmer turnéen sig alt udsolgt. Der er stadig billetter til koncertdagen i Esbjerg.

Når Grøn drager på landevejen inden længe, kan koncertkaravanen fejre 40 år i det danske kulturlandskab – og i de fyrre år har publikumsopbakningen aldrig været større. Med dagens udmelding om, at Grøn i Kolding er udsolgt, er syv ud af i alt otte byer udsolgte, før turnéen er gået i gang – og det er aldrig sket før.

Theis Petersen, som er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, er helt overvældet:

– De sidste uger har været fuldstændig overvældende. Vi har i 40 år festet med et formål, når vi har draget på turné med Grøn, og det er helt vildt at opleve, at koncertturnéen stadig lever i bedste velgående. Jeg glæder mig personligt helt vildt til dagene i juli, hvor vi skal afsted og skabe overskud til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle og større mangfoldighed i det danske samfund, siger han.

Grøn er klar til en helt særlig sommer, hvor publikum kan opleve Andreas Odbjerg, Artigeardit, AQUA, Benjamin Hav og Familien, Medina, MØ, L.O.C. og Saveus, når den grønne karavane besøger otte danske byer fra den 20.-30. juli.

Den store opbakning kan mærkes på billetsalget, som er gået stærkt i alle byer. Publikum, der gerne vil nå at sikre sig en billet til Esbjerg, kan købe billet på https://groenkoncert.dk/billetter/.

Tourplan 2023:  
20. juli: Tårnby (Udsolgt)
21. juli: Kolding (Udsolgt)
22. juli: Aarhus (Udsolgt)
23. juli: Aalborg (Udsolgt)
27. juli: Esbjerg
28. juli: Odense (Udsolgt)
29. juli: Næstved (Udsolgt)
30. juli: Valby (Udsolgt)

Grøn fejrer fire årtier med fællesskab og forskellighed
Grøn kom for første gang på tegnebrættet, da Tuborg i 1982 gav en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag. Året efter, nu under navnet Grøn Koncert, blev koncertrækken sendt på landevejen med formålet om at skabe et overskud, der skulle gå til Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterede koncerterne. Overskuddet fra Grøn går fortsat til Muskelsvindfonden og understøtter fondens vigtige arbejde for mennesker med handicap og for at skabe plads til forskelle i samfundet.

Igennem de sidste 40 år har Grøn skabt et helt unikt fællesskab for både publikummer, artister og ikke mindst de mange frivillige crewere, der hver sommer er med til at skabe den magiske mangfoldige fest, som Grøn er. I 1983 var der i alt 40 frivillige med rundt, mens det tal i 2022 havde vokset sig til 750 frivillige.