FHK havde muligheden for at vinde DM-finalen mod Aalborg, men i sidste ende vandt Aalborg med 27-26, og vandt dermed guld.

I Sparekassen Danmark Arena, var der en stemning af intens spænding, der fyldte luften, da tilskuerne strømmede ind i en fuldstændig udsolgt arena. Det var som om, hver sædeplads blev fyldt med forventning og håb. For FHK stod der meget på spil denne aften – muligheden for at bringe DM-trofæet tilbage til Fredericia for første gang siden 1979. Denne historiske mulighed hang som en tung sky over holdet, og både spillere og fans var fyldt med en blanding af nervøsitet og begejstring. I øjeblikket var alle øjne rettet mod banen, klar til at opleve et episk opgør mellem to hårdtarbejdende hold, der begge stræbte efter at gøre deres by stolt.

Presset hvilede tungt på Aalborgs skuldre denne lørdag. Med to på hinanden følgende års nederlag i DM-finalen havde den ambitiøse klub meget at bevise. Forventningerne var enorme, og alt andet end en sejr ville være en overraskelse, især når man sammenlignede de to holds præstationer. Aalborg blev betragtet som favoritter, men de var også bevidste om, at de ikke kunne undervurdere FHK, der var sultne efter sejr og var klar til at kæmpe til det sidste for at skabe historie for deres klub.

I modsætning til de to tidligere finaleopgør var Niklas Landin virkelig til stede i dag. I den seneste kamp, hvor FHK sejrede med 31-30, var Landin kun sporadisk til stede på banen og for en meget kort periode. Men i dag var det anderledes – det var “Landin-tid”. FHK holdt trit indtil stillingen 3-3 efter 12 minutter, men derefter begyndte Aalborg for alvor at få momentum.

Aalborg fortsatte deres solide præstationer på banen og formåede at trække yderligere fra. Efter 27 minutters spil var de foran med 11-7, og de udbyggede hurtigt deres føring frem mod pausen. Ved halvleg førte Aalborg komfortabelt med 13-8, hvilket cementerede deres dominans i første halvleg af kampen.

Anden halvleg bragte en fuldstændig ændring af kampens dynamik. FHK formåede at finde sprækker i Niklas Landins målog begyndte at få succes med deres angreb, hvilket gjorde FHK til en reel trussel. Kun to minutter inde i anden halvleg var stillingen 14-11, hvilket indikerede en betydelig opblussen fra FHK’s side og en intensivering af kampen.

FHK fortsatte deres opadgående momentum. Med 19 minutter tilbage af kampen var stillingen 18-17 til Aalborg, og FHK var tæt på at indhente dem. Tre minutter senere lykkedes det endelig for FHK at udligne til 19-19, da Anders Kragh Martinusen fik sendt bolden i et tomt mål, hvilket sendte en bølge af begejstring gennem FHK’s hold og fans.

adp-as.dk

Derefter fulgte der drama til det sidste. Thorsten Fries fra FHK stod for den ene store redning efter den anden, hvilket bidrog til at holde kampen tæt. Med halvandet minut tilbage af kampen lykkedes det endelig for FHK at komme foran. Bolden ramte netmaskerne, men dommerne dømte angrebsfejl, da Reinier Taboada tidligere var løbet ind i en spiller fra Aalborg. I den anden ende af banen udnyttede Mads Hoxer muligheden og scorede for Aalborg, hvilket sendte dem i front med 27-26.

FHK fik en sidste chance for at udligne, men Martin Bisgaard brændte på Niklas Landin, hvilket betød, at Aalborg kunne sikre sig sejren med en kneben margin på 27-26. Det var et øjeblik af stor spænding og intensitet, men til sidst var det Aalborg, der trak sig sejrrigt ud af opgøret, og deres jubel brød løs på banen og blandt fansene, mens FHK måtte tage til takke med en ærefuld andenplads, som er Fredericias bedste placering siden 1981.