FHK-træner Gudmundur Gudmundsson mener, at hans hold har gode muligheder mod GOG, men han mener også, at omverdenen formentlig ser GOG som favoritter.

Bliver det ikke snart søndag? Det spørgsmål har flere stillet sig selv efter, at det lå klart, hvad betydningen af opgøret mellem Fredericia Håndboldklub og GOG ville få af betydning for de to holds videre skæbne i denne sæson.

Undervejs i ugen har FHK haft et afbræk med en pokalkamp mod TM Tønder fra 1. division. Det var et gensyn med en hal, som FHK ikke havde gæstet siden 2018, hvor mange fredericianere husker, at FHK grundlagde deres senere oprykning til ligaen med en sejr i dén kamp. Det er fortid, og fremtiden er, at FHK spiller om at komme i semifinalen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Derfor var der op til kampen tvivl om pokalkampen kom belejligt for FHK, der endte med at vinde 38-29 i en kamp, hvor spændingen for alvor døde ud i starten af anden halvleg, da Sebastian Frandsen lukkede af i målet.

– Før kampen vidste jeg ikke, om den kom på et tidspunkt, der var godt for os, men nu kan jeg sige, at det var et godt tidspunkt. Vi fik skiftet meget ud og udnyttede kampen til at få bragt alle i spil, og det kan vise sig at være vigtigt. Begge målmænd kom også i kamp og gjorde det begge fint, siger Gudmundur Gudmundsson.

En af bekymringerne for FHK gik på, om holdet kunne slippe fra opgøret uden at få skader, og det lykkedes samtidig med, at eksempelvis Anders Kragh Martinussen ikke fik særlig meget spilletid.

– Nu er jeg faktisk glad for, at vi fik spillet, da det holder os i en god kamprytme. Vi vandt mod Ringsted, og vi vandt stort mod Tønder, og det er godt, forklarer Gudmundur Gudmundsson.

Søndag gælder det endelige slag, og kender man Gudmundsson ret, har han utallige videoklip med GOG. Han er kendt for at være perfektionist og vil komme minutieøst forberedt med et klart formål: FHK skal vinde kampen.

– Det er planen, men det kan godt være, at de ser sig som favoritter. Vi tror på os selv, og vi kan godt vinde. Vi slog dem sidst. For mange er GOG nok favoritten, da det vil være skuffende for dem, hvis de ikke kommer i semifinalerne. Vi kigger på os selv, og det er vigtigst for os, slutter Gudmundur Gudmundsson.

adp-as.dk

Historikken taler dog imod FHK. Et kig i historiebøgerne viser, at FHK i nyere tid kun har én sejr mod GOG i egen hule. Det skete i ligapremieren i 2019/20-sæsonen, da FHK som nyoprykket vandt 33-30 på en magisk aften i thansen Arena. Siden har FHK været tæt på at besejre fynboerne i egen hule to gange: Det skete den 23. marts 2022, da FHK tabte 32-30, og i sidste sæsons slutspil, hvor FHK tabte 35-34. Siden har FHK dog vist sig at have et godt tag på GOG, som de i denne sæson har slået to gange på udebane, og også spillede 33-33 mod på udebane i sidste sæsons slutspil. Til Final4 pressede FHK GOG ud i forlænget spilletid, og det vidner om, at der venter et brag i en udsolgt thansen Arena, hvor der er kampstart søndag klokken 18:00.