Ikke på et eneste tidspunkt var FHK bagud med TMS Ringsted. Fra start til slut var der klasseforskel på de to mandskaber, og derfor endte det med en sikker fredericiansk sejr på 33-26.

FHK spillede tirsdag aften på hjemmebane mod TMS Ringsted. Kampen var den første i sæsonen, hvor Einar Olafsson var på holdkortet efter, at han efter sidste sæson gennemgik en skulderoperation, da han havde døjet med skulderproblemer i store dele af sidste sæson.

Til gengæld var FHK fortsat uden Jonas Langerhuus og ikke mindst Thorsten Fries, der i den seneste hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg udgik med en hovedskade. Med i hans fravær var Magnus Nyegaard fra klubbens 2. divisionshold, og som erstatning for Langerhuus, var den unge bagspiller, Jonas Kruse, med på holdkortet.

Allerede inden ligasæsonen mødtes FHK og TMS Ringsted i en pokalkamp. De to hold kendte derfor til hinanden, og efter en kamp, som FHK førte stort i undervejs, endte det med en sejr til fredericianerne på 27-23. De havde derfor forhåndskendskab til hinanden på tætteste hold, men siden er der spillet ligakampe, og holdene er bedre sammenspillet.

TMS Ringsted er oprykkere til ligaen, men de har alligevel hentet to sejre på hjemmebane mod SønderjyskE og senest Skanderborg AGF Håndbold. Derfor var det et mandskab, som FHK skulle have respekt for, men omvendt set også skulle tage favoritværdigheden på sig, da man med FHK’s ambitioner skal slå TMS Ringsted ti ud af ti gange.

Fra start var det en rodet affære. Stillingen var 3-2 til FHK efter syv minutter, der kom foran efter en overtalsperiode. I forhold til tidligere set, spillede FHK overtal uden at gå i syv mod fem, som de ellers har haft for vane at gøre. Det skete ikke, men i stedet kom Sebastian Henneberg og udgjorde bagkæden med Reinier Taboada og Anders Martinusen.

TMS Ringsted fik udlignet til 5-5, da FHK sjuskede, men så blev grebet strammet og FHK kom på 9-6 efter 17 minutter. TMS-træner Marc Uha reagerede med en timeout, men forgæves. Anders Kragh Martinusen gjorde det godt angrebsmæssigt og kanonerede fredericianerne foran med 13-8 efter 22 minutter.

I slutningen af første halvleg stemplede Sebastian Frandsen for alvor ind. Han havde stået en første halvleg på det jævne, men i de sidste fem minutter lukkede han og sluttede første halvleg med en redningsprocent på 42 procent. Det gjorde, at FHK gik til pause foran 16-11 efter at have været i fuld kontrol i hele første halvleg.

I anden halvlegs begyndelse forsøgte TMS Ringsted med næb og klør at komme tilbage i kampen, men de kunne ikke komme tæt på. Med et kvarter igen var FHK i front med 25-20, og fire minutter senere fik gæsterne dødsstødet. En storspillende Anders Martinusen gjorde det til 27-20 efter en periode på fem minutter, hvor TMS Ringsted ikke havde scoret.

adp-as.dk

Kasper Young spillede hele anden halvleg, og han takkede for tilliden. Han fik sat i alt tre mål ind, og i det 51. minut lavede han en detalje, der fik alle de 1.775 tilskuere op ad stolene. Han driblede ind i banen, og alle troede, at han ville aflevere bolden videre, men i stedet klaskede han bolden i mål fra en position i bagkæden.

Med den store føring fik Gudmundur Gudmundsson chancen for at bruge bredden. De tre spillere af egen avl, Magnus Nyegaard, Jonas Kruse og Lukas Karlskov kom alle på banen. For Nyegaards vedkommende var der tale om debut. Nyegaard sluttede kampen af med at redde et frit skud fra TMS Ringsteds Anders Agger,  mens Kruse fik sat en enkelt bold i kassen i sejren, som blev på 33-26.

Sejren betyder, at FHK kravler op på en foreløbig andenplads inden, at Mors-Thy skal  i kamp mod Lemvig-Thyborøn onsdag aften.

For FHK’s vedkommende er næste kamp på søndag, hvor GOG venter på udebane.