Fredericia Håndboldklub ydmygede GOG i den afgørende slutspilskamp. De dobbelte danske mestre blev sendt hjem med et nederlag på 34-24.

Søndagens kamp var afgørende, da FHK desperat havde brug for en sejr for at avancere til semifinalen, mens GOG kunne nøjes med uafgjort. Hvis GOG opnåede uafgjort eller tabte, ville FHK også have brug for TMS Ringsteds hjælp i deres kamp mod GOG. Spændingen var på sit højeste, da begge hold kæmpede for en plads i semifinalen.

FHK gik aggressivt til værks med et klart mål for øje: at vinde for enhver pris. Sebastian Frandsen viste sit værd ved at lukke fuldstændig af i målet, mens Reinier Taboada var en ustoppelig kraft i angrebet, der nærmest brændte banen af. Efter otte minutter stod det 5-1 til FHK, og det var tydeligt, at de havde sat sig for at dominere kampen.

GOG forsøgte ihærdigt at kæmpe sig tilbage i kampen, men hver gang de nærmede sig, strammede FHK grebet og holdt dem på afstand. Med stillingen 10-5 var det tydeligt, at FHK havde overtaget. GOG følte presset og besluttede sig derfor for at tage en timeout for at samle sig og finde en ny strategi.

I det 20. minut udspillede der sig et dramatisk øjeblik på banen. Den unge Jonas Kruse fik sat bolden i kassen, hvilket bragte stillingen til 12-8 til FHK. Desværre var der et sammenstød mellem Kruse og GOG’s Emil Madsen i forbindelse med scoringen. Kruse blev båret fra banen og valgte at gå direkte i omklædningsrummet, hvilket skabte bekymring blandt både spillere og tilskuere.

FHK bevarede deres ro og handlede hurtigt efter Jonas Kruses skade. Sebastian Henneberg blev sendt på banen som erstatning, og hans præstationer var bemærkelsesværdige. Med fire mål i slutningen af første halvleg viste han sit værd og bidrog til, at FHK gik til pause foran med 17-10. Den fantastiske præstation sendte størstedelen af de 2.400 tilskuere i ekstase og gav FHK en solid føring til anden halvleg.

Anden halvleg begyndte på samme høje niveau for FHK, der fortsatte med den samme intensitet som i første halvleg. GOG’s keepere, Tobias Thulin og Matthias Rex, havde fortsat svært ved at redde FHK’s skud, hvilket gjorde det svært for dem at lukke af for FHK’s angreb. Med stillingen 23-15 efter 40 minutters spil var det tydeligt, at FHK fortsat dominerede kampen og opretholdt deres solide føring.

I det 44. minut kulminerede spændingen i Thansen Arena, da FHK kom foran med imponerende 26-15. Stemningen var elektrisk, og det virkede uoverkommeligt for GOG at indhente så stor en føring. En afgørende faktor i kampen var Sebastian Frandsen, der fortsatte med at levere imponerende redninger og skabe usikkerhed blandt GOG’s skytter, der flere gange skød helt over mål. Frandsens præstation var afgørende for at holde GOG væk fra målet og sikre FHK en overbevisende føring.

adp-as.dk

Kampens slutning var mere eller mindre kosmetisk, da forskellen mellem de to hold var tydelig. FHK havde kontrol over kampen fra start til slut. I de sidste fem minutter valgte FHK at sætte reserverne på banen, og selvom intensiteten måske dalede en smule, lykkedes det stadig James Junior Scott og U19-spilleren Mads Emil Møller at score mål og bidrage til sejren. Resultatet endte 34-24 til FHK, hvilket sikrede dem en plads i semifinalen, hvor de nu skal møde Ribe-Esbjerg.