FHK endte med at vinde 30-26 på udebane mod Skjern, og selvom slutresultatet ikke afspejler det, var der klasseforskel på de to mandskaber, særligt i anden halvleg.

FHK drog lørdag eftermiddag vestpå, og Skjern ventede i en gentagelse af sidste sæsons bronzeduel, som fredericianerne trak sig sejrrigt ud af efter en sejr i den afgørende kamp i Skjern på 28-25.

adp-as.dk

Siden er der sket en del. Skjern er for tiden ramt af en del skader, og situationen for de vestjyske værter blev ikke bedre af, at Dan Beck Hansen afsoner karantæne. Derfor er Morten Kirkeby hevet ind på holdet som supplement på stregen, hvor Skjern mangler Emil Bergholt og Senjamin Buric. Også i bagkæden er vestjyderne ramt med fravær af Eivind Tangen og Lasse Mikkelsen, mens Alfred Jönsson kun kan bidrage med straffekast.

Derfor var Skjern tvunget ud i alternative løsninger, og fra start betød det et offensivt forsvar med Noah Gaudin i front, som ellers ikke er kendetegnende for Skjern. Det gav FHK problemer, og bortset fra et par individuelle aktioner af James Junior Scott havde FHK det svært angrebsmæssigt. En af dem, der især havde det svært i starten, var Anders Kragh Martinusen, som i starten af kampen lavede tre tekniske fejl og brændte et skud.

Omvendt set havde Skjern også svært ved at nedbryde fredericianernes defensiv med Sebastian Frandsen bag sig. Skjern slap dog bedst ud af indledningen, da de efter et kvarter førte med 5-4. Så fik Gudmundur Gudmundsson nok og kommenderede syv mod seks.

Våbnet skulle lige indstilles, men da det først blev det, gjorde det en forskel. Begge hold tog en scoringspause på i alt fem minutter før, at det lykkedes FHK at udligne til 5-5 efter 18 minutter. Efterfølgende kom der mere gang i målmaskinen.

FHK havde især held til at finde stregspillerne Evgeni Pevnov og Nikolaj A. Nielsen. Det passede som fod i hose for dem, at Skjern dækkede offensivt, da det gav plads i bagrummet. FHK udnyttede det til at komme foran 8-7 efter 23 minutter, og så var det hjemmeholdets tur til at forlange timeout.

Første halvleg sluttede med en kontroversiel kendelse. FHK var i kontrol, og blev tildelt et straffekast. Tiden var gået, og Kristian Stoklund sendte bolden i mål, men det blev annulleret – angiveligt fordi FHK-spilleren holdt bolden for længe. Det ændrede dog ikke på, at FHK gik til pause foran 12-10.

I anden halvlegs begyndelse buldrede FHK videre. Den eneste forskel var, at det var med Kasper Young på højre fløj, og det endte med at få betydning, da Young leverede seks mål på seks forsøg i anden halvleg.

Sebastian Frandsen fortsatte med at lukke af, og føringen lød derfor på 17-13 efter 38 minutter. Skjern gik i syv mod seks, og det skulle FHK lige indstille sig på. Samtidig sneg der sig fejl ind i angrebsspillet, som gjorde, at Skjern kom på 20-19.

Derefter snørrede FHK sækken. Thorsten Fries kom på kassen, og selvom Frandsen på det tidspunkt havde en redningsprocent på 41 procent, endte Fries med at gøre en forskel. Han diskede op med flere 100-procents-redninger, som gav FHK en føring på 23-19 med 13 minutter igen.

Med seks minutter igen nåede føringen op på 27-21, da Anders Kragh Martinusen scorede. Efterfølgende lod Martinusen sig udskifte med Jonas Langerhuus, efter at højrebacken havde leveret seks mål og ni assists.

Den sidste del af kampen blev et spørgsmål om, hvor stort FHK ville vinde, og det endte med at blive med cifrene 30-26, hvilket betyder, at FHK nu har hentet seks sejre. Det betyder, at FHK nu har fire point op til Aalborg på førstepladsen.

Næste gang FHK skal i kamp er på tirsdag mod Mors-Thy i thansen Arena.