FC Fredericia spillede fredag deres sidste træningskamp inden det går løs i NordicBet Ligaen. Modstanderen var SønderjyskE, som vandt 1-0 efter et opgør, hvor FC Fredericia, bedømt ud fra antallet af chancer, burde have scoret.

Kampen mellem de to NordicBet Liga-mandskaber fandt sted på kunstgræsbanen bag Monjasa Park. Kampen gav indikationer af, hvad der kan være i vente, når det går løs igen, men hvor meget man skal lægge i det, er svært at vide, da begge hold var uden skadede spillere, som kan være i spil til forårspremieren.

For FC Fredericias vedkommende sad Mikkel Fischer helt over, og han er formentlig ikke ude af forårspremieren mod Hobro. I fraværet af ham i det centrale forsvar spillede Jeppe Brinch og Mikkel Wohlgemuth en halvleg hver, og det slap de begge fint fra uden at lave åbenlyse fejl.

På flere positioner har FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, skulle skifte ud i forhold til den foretrukne formation fra efteråret. Nicolaj Ritter er gået direkte ind og har afløst Frederik Christensen, mens Sofus Berger er rykket længere tilbage i banen, hvor han har overtaget pladsen på den centrale midtbane fra Nicklas Røjkjær. På kanten er Tobias Bach solgt, men i stedet er der kommet andre muligheder til, som Christian Gammelgaard. På højre back er der også et nyt ansigt i form af Anders Dahl, og i målet startede færøske Mattias Lamhauge. Både Gammelgaard, Dahl, og Lamhauge ligner startere, når det gælder.

På banen var det SønderjyskE, der havde bolden mest, men det blev ved det med at have bolden uden at skabe noget. I stedet var FC Fredericia klart det farligste hold i første halvleg, hvor Michael Hansens mandskab lurede på omstillinger. Første gang, at fredericianerne var farlige, var omkring det 20. minut, hvor Gammelgaard kom alene igennem på en omstilling efter, at Ritter havde spillet lejesvenden fra Vejle fri, men Christian “GG”, som han kaldes, manglede det sidste i afslutningsøjeblikket.

I den resterende del af halvlegen bød Sofus Berger sig til med et nærgående langskud, og igen efter en halv times tid var Gammelgaard på spil, men ind gik bolden ikke, og stillingen ved pausen var derfor 0-0.

Anden halvleg blev præget af udskiftninger. Fra anden halvlegs start satte FC Fredericia Mikkel Wohlgemuth og Frederik Carstensen på banen i stedet for henholdsvis Jeppe Brinch og Adam Jakobsen, mens Gustav Marcussen og Mikkel Juhl kom ind efter en times spil i stedet for Christian Gammelgaard og Anders Dahl. Til sidst fik Nicolaj Ritter og Sofus Berger fyraften med omkring 20 minutter igen, da de lod sig udskifte med Jakob Jessen og Simon Bækgård.

Bortset fra et tungt SønderjyskE-pres i starten af anden halvleg, hvor de et par gange var tæt på, var der ikke de store begivenheder. Med et kvarters tid igen var det dog lige ved at ske, da Emilio Simonsen fik bolden ved midten af banen i fri position, men det fik en SønderjyskE-spiller sat en stopper for. FC Fredericia appellerede for et frispark, men fløjten forblev tavs.

I stedet bragte SønderjyskE sig foran et par minutter senere, da Peter Christiansen lukrerede på en omstilling, hvor FC Fredericia mente, at de fejlagtigt var dømt offside og derfor blev fanget i ubalance. Det gav Christiansen en friløber mod Mattias Lamhauge’s mål, og via den fjerneste opstander, endte bolden i mål.

FC Fredericia var tæt på at udligne, men Frederik Carstensens forsøg med fem minutters tid tilbage af opgøret, gik lige forbi mål, og derfor sluttede det hele med en SønderjyskE-sejr.

Dermed tabte FC Fredericia generalprøven til forårspremieren, der er den 25. februar på udebane mod Hobro.