Mia Nygaard Hansen er et symbol for Fredericia Håndboldklubs kvindeafdeling, men nu er det slut. Jakob Kruse og Mia Nygaard Hansen stopper som trænere for klubbens kvindehold.

Sidste torsdags var det tid til en sidste svingom. Der stod pokalkamp på menuen mod Odense Håndbold, og det blev noget af en øretæve til fredericianerne, som tabte opgøret med 37-13. Det er dog ikke opgøret, der vil blive husket, men derimod det faktum, at Jakob Kruse og Mia Nygaard Hansen stod i spidsen for holdet for sidste gang.

– Det var mærkeligt. Det er en klub, jeg har givet mit helt liv til, siden jeg var 6 år. Vi sluttede af mod en verdensklassemotstander, men det var fedt for spillerne, tror jeg. Pigerne har fået den her oplevelse, siger Mia Nygaard Hansen.

Hun og Kruse vidste på forhånd godt, at det ikke ville være en kamp, som holdet ville vinde.

– Det vidste vi godt. Det med at stå over for dem fra tv’et skal man nyde, det er verdensstjerner, uanset om man spiller med a- eller b-kæden. Det talte vi om med at nyde det, forklarer Mia.

Op til kampen kunne Mia Nygaard Hansen godt mærke, at det var noget specielt og tænkte på, at det var sidste gang, hun skulle stå i spidsen for FHK-kvinderne i denne omgang.

– Det er uundgåeligt. Det er specielt. Det har fyldt lidt, at det var den sidste kamp med kliken, siger Mia Nygaard Hansen.

Valget om at stoppe er Mias eget. Hun tog over som cheftræner i sommeren 2019, og har inden da spillet i FHK som aktiv i en menneskealder, kun afbrudt af en kort periode på Team Esbjergs ligahold, men nu har Mia truffet beslutningen om at stoppe som cheftræner.

– Det var mit eget valg. Jeg tror, der skal frisk blod til, da vi talte sammen i januar, sagde jeg, at jeg tror, de skal finde en ny, og det var mit eget valg. Det er mærkeligt, og det var også efter mange overvejelser, men for pigerne og klubbens skyld. Det er ikke fordi, jeg aldrig nogensinde vil vende tilbage til klubben, og planen er, jeg også skal træne lidt ungdomsmålvogtere. Det fylder mange timer, det er 100 procent fyraftenshåndbold, forklarer Mia Nygaard Hansen.

Til dagligt har Mia Nygaard sit arbejde som lærer at se til, og det kombineret med et job som cheftræner, har gjort det til en presset hverdag.

– Mit civile arbejde tager også meget tid, så det her (som træner, red.) er mit andet fuldtidsarbejde, hvis man kan sige det sådan. Det tager meget af min tid, og det har spillet ind, siger hun.

Da Mia Nygaard Hansen overtog holdet som cheftræner, var holdet netop rykket ned i 2. division. Nu har Mia været med til at føre holdet op i 1. division, som holdet dog rykkede ud af. Hun har dog været med til at genrejse dameafdelingen i FHK, hvilket hun ser tilbage på.

– Det har været en fed tid. Jeg skrev “mission complete” sidste år, da vi rykkede op. Der skal klubben ligge, men det er svært at drive damehåndbold på det her niveau med egne spillere, og det kommer til at tage tid, siger Mia Nygaard Hansen og slutter:

– Vi gjorde det bedste for at overleve i 1. division, men marginalerne var ikke på vores side. Mange af kampene var vi godt med i, men når man kun henter fem point over en hel sæson, var vi langt fra, slutter Mia Nygaard Hansen.

I stedet for Jakob Kruse og Mia Nygaard Hansen har FHK ansat Peter Conrad som ny cheftræner.