To af FC Fredericias målscorere i 3-1-sejren mod OB i pokalturneringen er enige: Det var det, de havde drømt om, da holdet onsdag slog Superligaholdet fra Odense ud af turneringen.

Armene var ikke til at få ned hos FC Fredericia-spillerne, der leverede den overraskelse, som de havde håbet på, men som ingen ikke tog for givet ville komme af sig selv. FC Fredericia-hold var bedst fra start til slut, og vandt 3-1.

– Det var en mega fed oplevelse. Vi havde drømt om det, inden vi gik på banen. At vinde sådan en kamp betyder sindsygt meget. Det var mega fedt, siger Adam Jakobsen, der scorede til 2-0:

– Det var fedt og forløsende at sparke bolden i kassen, tilføjer han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Før kampen havde FC Fredericia tro på, at de kunne levere overraskelsen, men fra tro til eksekvering er der et stykke vej.

– Der er ingen tvivl om, at vi gik ind og troede på, at vi kunne få en god kamp ud af det. Vi troede også på et godt resultat, men selvfølgelig betyder det noget, når de ikke spiller op til deres standard, siger Jakobsen.

OB lignede før kampen et såret dyr, og det var noget af det, som kunne pege i retning af, at FC Fredericia på forhånd var udset som et af de hold, der kunne slå et Superliga-mandskab ud i ottendedelsfinalen i Oddset Pokalen.

– De har det svært, og jeg har set lidt af deres seneste kampe, hvor de faktisk har spillet fint. Så på den måde tænkte vi ikke over det. Det er rigtigt, at det ikke kører for dem i tabellen, men jeg tror, at det vender for dem, siger Adam Jakobsen.

Torsdag aften trækkes der lod til kvartfinalen, og Adam Jakobsens håb er klart.

– Jeg vil gerne møde FCK, AB eller Brøndby, hvis de går videre, slutter han.

Greb kampen offensivt an

Der var rigeligt at juble over for FC Fredericia. Foto: AVISEN

FC Fredericia var kyniske foran mål, da de fik chancen. De udnyttede deres chancer, og en af dem, der gjorde det var Nicklas Røjkjær, som scorede til 1-0.

– Det var fedt, og det var det, vi havde drømt om, og vi tænkte, at vi kunne være med. Vi gik ud og gav den et skud, og det lykkedes, siger Røjkjær med et smil på læben.

Man ser ofte, at et lavere rangerende hold pakker sig mod et Superliga-hold, men det gjorde FC Fredericia ikke.

– Vi greb kampen an, som vi ville gøre i 1. division. Det var os, der ville styre det, og selvom de er et fint hold, og de pressede lidt på, stod vi imod, forklarer Røjkjær.

At gå ud og tage initiativet betyder også noget mentalt. Fremfor at pakke sig viser man troen på, at man tror på egne evner ved at gribe en kamp offensivt an.

– Det er federe at give den et skud, end at stå tilbage og have tabt efter at have pakket sig, forklarer Nicklas Røjkjær.

Det var forventet, at OB ville komme med et modsvar i løbet af kampen, men det kom ikke før det var for sent i kampens overtid. Inden da kunne FC Fredericia konstatere, at stillingen efter 52 minutter var 3-0.

– Det er lidt vildt, at vi lidt lukkede kampen med målet til 3-0. De var modløse, og vi havde chancer for at lukke den fuldstændig med et mål til 4-0. Vi vandt sikkert, siger Nicklas Røjkjær.

FC Fredericia skal i kamp igen på søndag, hvor modstanderen er Kolding på Monjasa Park i NordicBet Ligaen.