Senior- og Socialudvalget i Fredericia Kommune har fokus på Hellestedet efter en række episoder i og omkring stedet. Susanne Eilersen (O) mener ikke, at de vedtagne ordensregler kan stå alene.

Tirsdag aften holdt udvalget møde, hvor et flertal vedtog et ordensreglement, der skal forebygge utrygheden. Kirsten Hassing Nielsen (C) stemte imod, men det gjorde Susanne Eilersen ikke, selvom hun, ligesom Hassing, ikke mener reglementet er nok.

– Vi stemte for dem, fordi det er fint at have dem, men der skal meget andet til. Jeg er optaget af, at udvalget fik en dialog med brugerne og naboerne, der er utrygge. Dialogen er vigtig. Vi bliver nødt til at kigge på en anden placering, hvor ved jeg ikke. Det skal brugerne være med til at bestemme det, og også høre, hvordan de ser på det, da det altid er nemmere at tage stilling til hvor, når vi hører det fra dem selv frem for tredjepart, så jeg sagde, vi skal have dialogen med brugerne, da vi skylder dem det, siger Eilersen.

Hellestedet har flere gange været udsat for påsatte brande. De seneste episoder er dog ikke brande, men eksempelvis åbenlys salg af narkotika. Foto: AVISEN

Eilersen ved ikke, hvornår der kommer et møde, men står det til hende, bliver det i 2022.

– Der skubbes på, men jeg tænker, det kommer i år, og jeg ved ikke, om der kommer et udvalgsmøde mere med det, jeg opfordrer til, vi indkalder og har det i kalenderen,” forklarer Susanne Eilersen.

Hendes formodning om, at der er stigende kriminalitet omkring Hellestedet, er placeringen. Det ligger afsides i en krog, og derfor mener hun, at der skal kigges på en alternativ placering.

– Det ligger meget isoleret, og dem, der bruger det, vil gerne være for sig selv, men det ligger op ad Volden, så der er ikke mennesker omkring, og der kan altid foregå lidt lyssky forretninger, når det er sådan, når det er mere afsides. Derfor skal vi finde en mere central placering. Nogen nævner pladsen ved politiet, og det er brugerne nok ikke helt så begejstrede for. Derfor synes jeg, at vi skal have en dialog med dem om, hvad de kunne tænke sig, og se hvordan problematikken kan løses, men vi stemte for, slutter Susanne Eilersen.

Det vedtagne ordensreglement ser ud som følger:

  • Ryd op efter dig selv
  • Hjælp med at holde stedet pænt og rent
  • Her må ikke spilles musik på højttaler eller anlæg
  • Vær særlig opmærksom på støj til ulempe for omgivelserne
  • Her må ikke tændes bål eller lignende
  • Tag dine ting med dig, når du går. Henstillede ting bliver fjernet to gange i ugen.

Læs også