DIRA Automatiseringsprisen 2023 uddeles på HI-messen, og blandt de tre nominerede virksomheder finder man Bestseller i Taulov. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023, og prisen uddeles 4. oktober.

Bestseller i Taulov ved Fredericia er blandt de tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen. Modetøjsvirksomheden er nomineret for at have implementeret et fuldautomatisk lagersystem med 79 Skypods-robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering. Og nomineringen har enorm betydning for folkene bag projektet.

– At blive nomineret til DIRA Automatiseringsprisen er den ultimative anerkendelse af vores automatiseringsprojekt og dedikerede teamarbejde. Vi er utrolig stolte af at have opfyldt en meget stram tidsplan og samtidig leveret den lovede kapacitet, og denne nominering er virkelig et kæmpe skulderklap til hele teamet for den store indsats, udtaler Tonni Jensen, der er Project Manager, Strategic Projects, Bestseller Logistics.

En inspirationskilde for mange

Det fuldautomatiske lagersystem har optimeret Bestsellers distributionscenter – det har øget effektiviteten, forbedret arbejdsmiljøet for lagermedarbejderne og minimeret fejl og lagerplads, og i virksomheden ser man store perspektiver i løsningen.

– Vores fleksible og skalérbare plukkeanlæg har ikke kun givet vores virksomhed en stor fordel, men har også tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både ind- og udland. Vi har prioriteret et godt arbejdsmiljø og reduceret tunge, manuelle processer gennem automatisering i vores totale løsning, og det har gjort vores anlæg til en inspirationskilde for mange andre virksomheder, der også ser det store potentiale i løsningen, fortæller Jakob Skødt Larsen, der er Product Owner, Automated Warehouses, Bestseller Tech.

Juryens begrundelse

Juryen bag DIRA Automatiseringsprisen begrunder valget af Bestseller som nomineret med følgende ord:

– Bestseller er lykkedes med at lave et lager, hvor mennesker og robotter i den grad arbejder sammen. Det er en stor dansk investering i automation, og de er med til at vise andre fremtiden.

De øvrige nominerede til DIRA Automatiseringsprisen er aarhusianske HMF Group og virksomhedens remote innovationsmiljø i Aabybro og Welltec i Allerød.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. Der kan anmodes om presseakkreditering hér.