Modetøjsvirksomheden Bestseller vandt onsdag aften 4. oktober DIRA Automatiseringsprisen for virksomhedens fuldautomatiske lagersystem i Taulov. Prisuddelingen udspillede sig i forbindelse med HI-messen, der finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.

Bestseller i Taulov ved Fredericia er årets vinder af DIRA Automatiseringsprisen, der hvert år uddeles til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie. Modetøjsvirksomheden blev på HI Tech & Industry Scandinavia belønnet for at have implementeret et fuldautomatisk lagersystem med 79 Skypods-robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering.

– Bestseller vinder DIRA Automatiseringsprisen 2023 for en imponerende storskala-automatiseringsløsning med fokus på hele logistikken – implementeret og sat i drift på blot ni måneder i tæt samarbejde med deres leverandører. Bestseller har formået at fastholde og involvere deres medarbejdere igennem hele automatiseringsprocessen. De har formået at lave mange smarte løsninger ved at bryde projektet op i mindre moduler. Det kan andre virksomheder lære af, lyder det i begrundelsen fra juryen, der også hylder virksomhedens mod på at satse på ny teknologi fra en startup-virksomhed frem for at købe en standardløsning:

– Det er en modig løsning af Bestseller. De har været ekstremt ærlige omkring, hvad udfordringerne har været, hvilket gør deres automatiseringshistorie særdeles interessant og troværdig.

Bestseller vandt DIRA Automatiseringsprisen 2023 foran Welltec og HMF Group, der også begge var nomineret.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.