En af Fredericias største håndboldprofiler de seneste år var i dag tilbage i thansen ARENA, da FHK tog imod Lemvig-Thyborøn Håndbold med Emil Tellerup på holdet.

Fredericia tabte knebent 22-23 i fredags, da det tyske Bundesligahold, Leipzig var forbi den fredericianske håndboldfæstning. I dag var det Lemvig-Thyborøn fra den danske liga, der var på programmet. Den første kamp mod et dansk ligahold i denne nye sæson. Mange var igen mødt frem for at se byens håndboldhold.

Kampen var ikke mange minutter gammel før den tidligere FHK-målmand Emil Tellerup leverede en klasseredning, da Fredrik Mossestad helt fri brændte på Tellerup, der leverede en af hans klassiske vildmandsredninger. Mere succes havde Reinier Taboada, da han steg højt op og bragede bolden op i krydset til 5-4 efter 10 minutters spil.

Guðmundur Guðmundsson havde igen valgt at starte kampen med Friis, Balstad, Pevnov, Henneberg, Kragh Martinusen, Bisgaard, men med udskiftninger undervejs, blandt andet med Taboada og Nielsen i angrebet, hvilket fungerede godt. De leverede gode indspil, der gav mange åbne chancer. Efter 22 minutter Lemvig-Thyborøn første timeout. Den kom i kølvandet på endnu et FHK-mål, der sendte hjemmeholdet i front med tre mål med stillingen 13-10.

FHK kom foran med 14-10, da Kristian Stoklund scorede sikkert på et straffekast efter Jonas Langerhuus var blevet skubbet voldsomt, hvilket resulterede i en to-minutters-udvisning til LTH. Det blev til 15-11, da Fredrik Mossestad efter et flot opspil sikkert satte bolden ind. Efter 27 minutter scorede Junior Scott til 17-13, da han mod et projektil fra Jonas Langerhuus, der fik fart på, da dommerne havde armen oppe.

Fredericias fanklub, HK Ultras, summede undervejs, men rørte for alvor på sig, da Lasse Balstad efter 28 minutter fik en to-minutters-udvisning efter et større hyl fra en LTH-spiller. FHK kunne næsten gå til pause foran med fire mål, men en suveræn underhåndsafslutning i sidste sekund gjorde, at der stod 18-15 på måltavlen efter 30 minutter. Emil Tellerup blev i øvrigt skiftet ud halvvejs i 1.halvleg.

Sebastian Frandsen havde erstattet Torsten Friis til starten af 2.halvleg. LTH havde samtidig sat Emil Tellerup tilbage på mål. Der var mange mål i starten af 2.halvleg, hvor LTH hurtigt fik reduceret med to mål. I FHK-forsvaret var Lukas Karlskov også startet inde, og han gik meget koncentreret til opgaven med at dække op, men en række redninger fra Emil Tellerup og en række kontrascoringer gav en tættere kamp.

Tellerup reddede igen, denne gang afslutningen fra Evgeni Pevnov. I den anden ende fik de scoret til 20-19 efter 36 minutters spil. Både Tellerup og Frandsen spillede godt i denne periode af kampen, så de mange mål på stribe blev færre og færre.

Efter 42 minutter leverede Scott endnu en flot energiscoring, da en i en kontra sprintede forbi alle og satte bolden forbi Tellerups fod til kampens første fem-måls-føring. 24-19 efter 42 minutter. Også den unge Lukas Karlskov kom på tavlen, da han scorede til 26-20 efter 46 minutter.

Det så ud til, at kampen var afgjort, da Sebastian Frandsen leverede endnu en redning. FHK-forsvaret var dog med til at gøre opgaven for Frandsen en smule lettere, både når de dækkede offensivt og og fladt. Forsvaret formåede at presse LTH til svære afslutninger, som Frandsen så leverede de ønskede redninger på, hvorefter Lukas Karlskov kunne score til 30-23. Kristian Stoklund bragede bolden ind til 31-24 på et flot og følt langskud, der sad i krogen.

Det var en sikker og flot sejr til hjemmeholdet i thansen ARENA i dag, hvor FHK med stor koncentration i spillet satte Lemvig-Thyborøn skatmat. Det var reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse de sidste 10 minutter. Kampen sluttede 31-25.

Søndag spiller FHK igen, denne gang på udebane klokken 16.00 mod Ribe-Esbjerg.