Fredericia Håndboldklub tabte på udebane 31-30 mod Skjern. Det sker efter en vild afslutning med video-proof og en angrebsfejl dømt imod FHK.

Vinderen af opgøret ville stå med særdeles gode kort i forhold til at komme i semifinalen, og det kom opgøret også til at afspejle. Kampen blev afviklet på et højt niveau, og der var drama til det sidste.

FHK lagde bedst ud. Gæsterne, der blev bakket op af omkring 125 medrejsende fans, kom foran 3-0 og siden 4-1, men så gik det ned ad bakke for FHK i første halvleg. Angrebsspillet flød ikke, og samtidig gjorde Joaquin Nazaré, hvad der passede ham for hjemmeholdet angrebsmæssigt.

Reinier Taboada var tilbage for FHK efter endt karantæne, men det var ikke en udpræget succes. Cubaneren endte med at spille en minimal rolle i opgøret, hvor han blev pillet ud efter et kvarters spil, og siden kun kom på banen kortvarigt i et undertal.

Til gengæld stod både Sebastian Frandsen og Thorsten Fries godt for FHK. Netop en redning fra Fries blev forskellen på de to hold efter en tæt første halvleg, hvor begge hold havde hver deres momenter. Fries reddede en afslutning fra Viktor Bergholt i første halvlegs sidste sekund, og det gav FHK en pauseføring på 14-13.

I anden halvleg lagde FHK et nøk på angrebsmæssigt og kom foran med 20-18. Det lignede, at kampen var i FHK’s hænder, men hver gang fredericianerne troede, at de havde Skjern i sækken, fik de svaret igen.

To fejl i træk af Jonas Kruse fik bragt Skjern på 25-25, og siden lykkedes det dem også at komme foran. FHK fik dog hægtet sig på toget, og i slutfasen tog Sebastian Henneberg ansvar og fik holdt FHK inde i opgøret, der var tæt helt til det sidste.

Det sidste minut blev et sandt drama. Ved stillingen 30-30 reddede Thorsten Fries et skud fra Lasse Mikkelsen, men returbolden havnede hos Skjern. Dermed kunne de bygge spillet op igen, og fik tilkendt et straffekast med ti sekunder igen. I den situation skulle dommerne bruge video til hjælp og nåede frem til et straffekast.

Straffekastet blev sat i mål af Lasse Mikkelsen. Straks forlangte FHK timeout, men sidste angreb endte ud i ingenting, da Sebastian Henneberg begik angrebsfejl i sidste sekund. I stedet for at spille bolden løb han ind i en Skjern-spiller, og dermed vandt Skjern 31-30.

FHK er dermed to point efter Skjern på førstepladsen i slutspilspuljen. Næste gang FHK skal i kamp er på lørdag mod TMS Ringsted på hjemmebane.