Mikkel Fredensborg Schmidt, Claus Fey, Christian Rosenberg og Trine Frederikke vil gøre noget ekstremt. Næste år vil de sejle i det, der kaldes World’s Toughest Row, hvor de vil forsøge at krydse de 4.800 kilometer over Atlanterhavet i en robåd. Formålet er at sætte fokus på The Blue Line Danmark.

Mikkel, Claus, Christian og Trine har det til fælles, at de alle er veteraner. Mikkel er krigsveteran, mens de tre øvrige er politiveteraner, og det er netop det, som The Blue Line Danmark fokuserer på.

Forud for projektet kendte ingen af dem hinanden. Mikkel har før taget turen, og han sagde til sig selv, da han var kommet i mål, at han ville gøre det igen. Via en tilfældighed tog han kontakt til Claus, og de mødtes hos East Coast Surfers i Fredericia, hvor han fortalte om at sejle over Atlanten. Dagen efter var ideen solgt til Claus, og så lavede de to et opslag, hvor man kunne søge om at komme med.

– Vi havde en samtale med alle ansøgerne, da det er vigtigt, at man klinger godt sammen og har et match, når man skal ud på en båd i så lang tid. Det kunne vi mærke med det samme med Christian, og så tog vi også Trine med, da vi gerne ville have en kvinde med, siger Mikkel.

Og det er en ekstrem udfordring, der venter dem. Mikkel fortæller, at turen starter lidt vest for Tenerife i Spanien, og afgangen for teamet bliver den 12. december 2024, og det er helt bevidst. Vinden og strømmen passer bedst i december, men de bliver presset til ekstremenerne. Den måde, som man skal ro på i en fire personers båd er ved at ro to af gangen i to timer. I de to timer, hvor man ikke roer, skal man sørge for at sove, spise, tage sig af afføring og hvad man ellers skal undervejs på sådan en tur. Da Mikkel tog turen første gang, tog det 37 dage på vandet før målet var nået.

Med knap et år til afgangen er træningen og teambuildingen i fuld gang. I den forbindelse har de fået lov at låne faciliteter på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor de mødtes lørdag den 2. december. Både for at træne sammen, men også for at lære hinanden socialt at kende. Denne gang havde de også en gæst med i form af Kultur- og Idrætsudvalgsformand i Fredericia Kommune, Peder Tind (V), der havde hørt om projektet og var interesseret i at høre mere om fortællingen og om, hvordan Fredericia Kommune og andre aktører kan understøtte projektet.

Den største udfordring pt. for Mikkel, Claus, Christian og Trine er ikke at komme i form: Det skal de nok klare, slår de fast. Det er mere den økonomiske del, da robåden, som de skal bruge, koster 600.000 kroner, og af dem har de fundet i omegnen af 180.000 kroner.

– Det er vores største hurdle. Vi har betalt depositummet. Vi skal have betalt de sidste penge til marts-april. Vi håber, at vi kan finde nogen, der kan se interesse i projektet, siger Mikkel.

Dem, som de fire køber båden af, skal selv afsted på turen over Atlanten i år. Det skader ifølge Mikkel ikke båden, at den kommer afsted. Det kræver blot vedligeholdelse, ligesom med eksempelvis en bil.

– Hvis nu der er nogen, som vil investere i hele båden, så kan man sælge den bagefter. Tabet vil ikke blive stort, men man kan også vælge at leje den ud til andre, forklarer Mikkel.

På Ryes Kaserne gik turen lørdag ind i gymnastiksalen og videre op i træningslokalet, hvor det stod på en omgang cirkeltræning for at få pulsen op at køre. Der blev naturligvis fokuseret på de muskelgrupper, som Mikkel, Claus, Christian og Trine skal bruge, når de roer. Derfor gik turen til romaskinen, og ellers var der sat kettlebells frem til skulderpres, og så stod den på squats. Peder Tind var også trukket i træningstøjet og fik at mærke på egen krop, hvad det vil sige at træne op til at ro over Atlanterhavet.

Pulsen kom højt op, og da først musikken begyndte at fungere, efter tekniske vanskeligheder i starten, og lidt kyndig hjælp fra AVISENs udsendte, blev humøret højt. Og det blev også tid til udfordringer. Slutteligt i styrkelokalet blev det testet, hvor mange watt den enkelte person kunne få romaskinen op på.

Inden det var tid til at gå hver til sit, gik turen udenfor, hvor de skulle løbe med dæk på slæb. En tur frem og tilbage med et dæk i et reb på den sneklædte løbebane, og så var lørdagens træning overstået.

Forude venter endnu mere træning for Mikkel, Claus, Christian og Trine, men den hårdeste del er den finansielle. Man kan følge de fire veteraners rejse på deres Facebook-side Ocean Rowing Team ved at klikke her.